تفاوت بینی گوشتی و استخوانی

ما در این مقاله سعی داریم شما را با تفاوت بینی گوشتی و استخوانی آشنا کنیم. جراحی بینی یک جراحی پرطرفدار است که امروزه بین اکثر افراد رواج یافته است. جراحی بینی برای بهتر شدن ظاهر بینی و رفع ایرادات بینی صورت می گیرد زیرا همه انسان ها زیبا هستند و زیبا شدن را دوست دارند. برای آشنا شدن با تفاوت بینی گوشتی و استخوانی با ما همراه باشید.

جراحی بینی چیست ؟

همه انسان ها ناز به زیبا دیده شدن دارند که این زیبایی را از روش های مختلفی ایجاد می کنند. یکی از اعضا صورت که از سن پایین نیاز به تغییرات پیدا می کند بینی است. جراحی بینی از سن پایین مورد توجه قرار می گیرد. نوجوانان بعد از ورود به سن بلوغ و تغییر در ظاهرشان احساس اعتماد به نفس در آن ها کم می شود.

به همین دلیل بیشتر افراد دست به انجام جراحی بینی می زنند. با جراحی بینی می توان تغییراتی در ظاهر بینی ایجاد کرد که زیبا تر و مناسب با صورت به نظر برسد. با کمک جراحی بینی تغییراتی مثل کوچک کردن سایز بینی، کوچک یا بزرگ کردن سوراخ های بینی، تغییر در زاویه بینی و فاصله آن با لب، برداشتن قوز و برآمدگی های روی بینی و انحراف بینی را ایجاد کرد. جراحی بینی در صورت ظاهر افراد بسیار تاثیرگذار است.

در بین افرادی که نیاز به جراحی بینی دارند درصد کمی برای برطرف کردن مشکلات بینی دست به انجام جراحی بینی می زنند. اشکالات و ایرادات بینی نیاز بیشتری به جراحی بینی دارند انحراف و پولیپ بینی است. این موارد باعث می شود اختلالات تنفسی می شود و باعث آزار افراد می شود و در فعالیت های روزانه مانند ورزش کردن، خوابیدن و نفس کشیدن اختلال ایجاد می کند.

درصد بیشتری از افرادی که برای جراحی بینی اقدام می کنند به جراحی بینی برای زیبایی دست به انجام جراحی می زنند. برای جراحی بینی باید صفحات رشد بینی بسته باشد. بینی رشد خودش را کرده باشد. این صفحات رشد در دختران در سن 17 سالگی بسته می شود و حداقل سن جراحی بینی 16 سال می باشد.

 

جراحی بینی چیست ؟

تاثیر عمل بینی در ظاهر افراد :

عمل بینی می تواند بدر ظاهر افراد تاثیراتی بگذارد که در ادامه با این تاثیرات آشنا می شوید :

  • جراحی بینی می تواند باعث تغییر سایز بینی شود.
  • با عمل بینی می توانید قوز بینی خود را از بین ببرید.
  • عمل بینی باعث تغییر در سایز سوراخ های بینی شود.
  • جراحی بینی باعث تغییر ظاهر بینی های گوشتی و استخوانی شود.
  • جراحی بینی می تواند باعث برطرف شدن انحراف و پولیپ بینی می شود.

انواع مدل های جراحی بینی

مدل های جراحی بینی به سه دسته تقسیم می شود :

عمل بینی طبیعی : عمل بینی طبیعی برای از بین بردن عیب های ظاهری و حفظ کردن ظاهر طبیعی بینی انجام می شود. اکثر آقایان از این روش برای جراحی بینی استفاده می کنند. علاوه بر حفظ عملکرد تنفسی بینی و ظاهر طبیعی آن مورد عمل قرار می گیرد.

عمل بینی فانتزی یا عروسکی : هدف از جراحی بینی کوچک تر کردن سایز بینی است که به آن جراحی بینی فانتزی می گویند. در این نوع عمل باید پزشک زیبایی تخصص و تجربه داشته باشد. کوچک شدن سایز بینی می تواند مشکلات تنفسی به وجود بیاورد. این تغییر سایز و بالا رفتن نوک بینی باعث تغییر زاویه بین بینی و لب می شود. اگر این تغییر زاویه زیاد باشد بینی حالت خوکی می گیرد و مشکلات تنفسی به وجود می آورد.

عمل بینی نیمه فانتزی : عمل بینی نیمه فانتزی ویژگی و خصوصیت های هر دو نوع عمل را دارد. داشتن یک قوس روی بینی نشان دهنده جراحی زیبای بینی می باشد. این نوع عمل بینی در بین خانم ها بیشتر رواج دارد.

تاریخچه جراحی بینی : 

بینی در مرکز صورت قرار دارد. به دلیل اینکه باید همه اجزای صورت هماهنگ باشند زیبایی بینی بسیار اهمیت دارد. عمل بینی از همان اول مدرن و پیشرفته نبوده است. تاریخچه عمل بینی به بیش از هزار سال قبل بر می گردد. اولین کشوری که جراحی بینی را انجام داد کشور هند قدیم بود. در آن زمان مجازات کسانی که دزدی می کردند این بود که نوک بینی یا کل بینی آن ها را قطع کنند به همین دلیل شخصی به اسم سوشروتا بینی این افراد را به کمک پوست پیشانی ترمیم کرد.

در آن زمان اتفاقاتی مانند گاز گرفته شدن بینی توسط حیوانات وحشی و جنگ باعث می شد فرد کل بینی را از دست بدهد. این پزشک هندی با این روش بینی آن ها را عمل می کرد. بعدها در قرن 16 میلادی یک جراح ایتالیایی برای کسی که در جنگ بینی خود را از دست داده بود پوست بازویش را به بینی اش پیوند زد تا خون از راه پوست به بینی جریان پیدا کند. این روش بسیار خشن و چندش آور بود اما در آن زمان تحول بزرگی در زمینه  علم پزشکی اتفاق افتاد. بسیار یا افرا این پزشک ایتالیایی را پدر جراحی بینی در دنیا می دانند.

دلیل انجام جراح بینی :

بینی کی از اعضای اصلی صورت است که در زیبایی و جذابیت تاثیرگذار است زیرا بینی در مرکز صورت قرار دارد. این زیبایی می تواند از نظر هر فردی متفاوت باشد. بینی های انحراف دار، گوشتی و بزرگ ایراداتی هستند که بسیاری از افراد آن ها را دارا هستند. بهترین راه برای رفع این مشکلات انجام جراحی بینی است.

عمل بینی یا رینوپلاستی یکی از عمل های زیبایی پرطرفدار در دنیا است که برای زیباسازی بینی و از بین رفتن ایرادات انجام می شود. تعداد زیادی از افراد که جراحی بینی انجام می دهند برای زیباتر شدن آن این کار را انجام می دهند. عمل بینی می تواند انحراف، پولیپ، شکستگی، کج بودن و سپتوم بینی را درمان کند. تعداد افرادی که روزانه به عمل بینی نیاز پیدا می کنند رو به افزایش است.

سن مناسب برای جراحی بینی چه سنی است ؟ 

هنگامی که به سن بلوغ می رسیم تغییرات در ظاهر و صورت دیده می شود که این تغییرات باعث می شود احساس کنیم نازیبا هستم و به دنبال جراحی بینی باشیم. یکی از مواردی که تصمیم به انجام ان می گیریم جراحی بینی است. تغییرات ناگهانی در سن بلوغ باعث می شود عمل بینی در بین جوانترها بیشتر رواج داشته باشد اما برای عمل بینی باید صبر کنید که صفحات رشد بینی بسته شود و بعد دست به انجام جراح بینی بزنیم.

صفحات بینی در دختران در سن 15 سالگی و در پسران سرا در سن 17 سالگی بسته می شود. بهترین زمان برای جراحی بینی در دختران 16 سالگی و در پسران 17 سالگی می باشد. اگر می خواهید از عمل بینی نتیجه خوبی بگیرد باید بعد از بسته شدن صفحات رشد بینی دست به انجام جراحی بینی بزنید.

انواع مدل های جراحی بینی

جراحی بینی گوشتی

بسیاری از افراد گمان می کنند بعد از جراحی بینی، بینی به حالت اولیه بر می گردد و بعد از عمل جراحی بینی گوشتی تغییر شکل می دهد یا اینکه این عمل بسیار سخت است. در گذشته شاید به دلیل قدیمی بودن روش ها امکان تغییر شکل بینی بعد از عمل وجود داشت که دلیل آن جراحی به روش کاهش بافت بینی گوشتی بود که در این روش برای جراحی این نوع بینی ها از بافت بینی کم می شود که بعد از عمل باعث افتادگی نوک بینی به دلیل کاهش حجم زیاد غضروف و بافت بینی و بازگشت پذیری بینی است. با این روش بینی بعد از عمل دچار تغییر شکل می شود اما امروزه 9 با روش های جدید که در انجام این عمل پیاده می شود پزشکان اطمینان را به به بیماران می دهند که بینی بعد از عمل جراحی تغییر نمی کند.

در این نوع جراحی هدف کوچک کردن نوک بینی و ظرافت دادن به آن است طوری که به غضروف های آسیب پذیر آن صدمه وارد نشود. برای نازک تر کردن و فرم دادن به سر بینی باید چربی زیر بینی برداشته شود که اگر این کار با دقت انجام نشود می تواند باعث بد فرمی در ناحیه سر بینی شود. در این روش از عمل جراحی بینی گوشتی تا حد امکان مقدار کمتری غضروف از بینی برداشته می شود و در مواردی که غضروف، فرم و قوس بینی را نازیبا کرده باشد به تقبل غضروف دست می زند و امکان دارد جراح برای تقویت غضروف در این عمل از غضروف گوش کمک بگیرد و به بینی پیوند بزند.

جراحی بینی استخوانی :

جراحی بینی استخوانی به روش باز و بسته انجام می شود که در روش باز جراح با برش های روی تیغه و پره های بینی می تواند با دقت روی جزئیات بینی کار کند اما در روش تیغه بینی برشی ندارد و برش ها داخل بینی انجام می شود. در جراحی بینی استخوانی هر چقدر تعداد استخوان ها و غضروف های محکم بینی بیشتر باشد امکان اینکه بیمار به نتیجه دلخواه برسد بیشتر است.

یکی از مواردی که در جراحی بینی استخوانی باعث ایجاد مشکل می شود نازک بودن بیش از حد پوست بینی است که نازک بودن بیش از حد بیمی می تواند جراح را با مشکلاتی رو به رو کند. جراحی بینی استخوانی می تواند مشکلاتی مثل انحراف تیغه بینی، کجی بینی، اختلالات تنفسی، پولیپ بینی و شکستگی را رفع می کند.

آیا بینی گوشتی بعد از عمل به حالت قبل بر می گردد ؟

بعضی از عمل های زیبایی بعد از مدتی تغییر حالت می دهد اما امروزه با روش های جدید و پیشرفته که برای جراحی بینی در نظر گرفته شده می توان گفت که هیچ تفاوتی بین عمل بینی گوشتی و استخوانی وجود ندارد.

مهم ترین موضوع در خصوص جراحی های بینی ضخامت پوست بینی است. هرچقدر این ضخامت پوست بینی شما بیشتر باشد عمل راحت تری خواهید داشت. اگر پوست بینی بیش از اندازه نازک باشد کار را برای جراحی دشوار می کند.

تفاوت بینی گوشتی و استخوانی چیست ؟

عامل تعیین کننده و متمایز کننده نوع بینی ضخامت پوست بینی است. تفاوت بینی گوشتی و استخوانی ضخامت پوست بینی است که بینی های استخوانی دارای پوست نازک و متوسط می باشد اما بینی های گوشتی پوست ضخیم تری دارند.

هرچقدر مشکلات پوستی بیشتر باشد بینی گوشتی تر می باشد و هر چقدر پوست بینی بهتر باشد و اختلالات ناهنجاری ها مربوط به قسمت استخوانی و غضروفی بینی باشد بینی استخوانی می باشد.

پوست بینی در جراحی چه نقشی دارد ؟

اگر پوست سر بینی های گوشتی را با انگشت فشار دهیم چربی از سوراخ های ریزی که بر روی بنی قرار دارد بیرون می زند اما در بینی های استخوانی بیشتر این حالت وجود ندارد. هر چقدر از سمت بالای بینی به سمت پایین حرکت کنیم تاثیر پوست در شکل دادن و زیبایی بینی در عمل بینی بیشتر و نوع پوست و کیفیت آن نتیجه حاصل شده بعد از عمل بهتر خواهد بود.

اما اگر کوچک ترین مشکلی وجود داشته باشد برای مثال لبه استخوان مقداری تیز باشد به آسانی از زیر پوست دیده می شود. از نظر بعضی از جراحان عمل جراحی بینی های دارای پوست نازک مشکل تر از عمل جراحی بینی گوشتی می باشد.

ورم بینی گوشتی بعد از جراحی :

تورم بعد از عمل بینی و کبودی خفیف زیر چشم بعد از رینوپلاستی در هفته اوا طبیعی است. میزان ورم در افراد متفاوت است. ورم بینی در بینی های گوشتی نسبت به بینی های استخوانی به دلیل ضخامت پوست بیشتر است و ورم بینی گوشتی بعد از عمل جراحی موضوعی است که بیماران را نگران می کند. هر چند 60 تا 70 درصد ورم های شدید هم بعد از دو ماه از بین می روند و 80 تا 90 درصد هم تا یکسال بعد رفع می شوند.

بهبودی کامل ورم ها 2 تا 3 سال طول می کشد. افراد دارای بینی گوشتی باید تا بهبودی کامل تورم ناشی از جراحی صبر داشته باشد و به قضاوت جراحی بینی بپردازند. برای اینکه تورم های مربوط به جراحی سریع تر رفع شود به پهلو نخوابید و سعی کنید به صورت طاق باز بخوابید. دو بالشت در کناره های سر خود قرار دهید تا به سر شما اجازه چرخیدن ندهد.

اقدامات قبل از جراحی بینی

  • برخی از قرصهای مسکن باعث افزایش خونریزی می شود. قرص هایی مانند آسپرین و پروفن این تاثیر را دارند. پیشنهاد می شود استفاده از این قرصها را از دو هفته قبل از عمل بینی متوقف کنید.
  • توصیه می شود از دو هفته قبل از جراحی بینی مصرف دخانیات مثل سیگار و قلیان را کم و در صورت امکان قطع کنید.
  • در روزهای نزدیک به عمل بینی مراقب سلامتی خود باشید که سرماخوردگی پیش نیاید. اگر به سرماخوردگی دچار شدید عمل بینی را باید عقب بیندازید.
  • هشت ساعت قبل از عمل بینی باید ناشتا باشید. بنابراین از خوردن و آشامیدن پرهیز کنید. اگر ناشتا نباشید، مواد بیهوشی اثر حالت تهوع را به همراه خواهد داشت.

اقدامات قبل از جراحی بینی

چگونه بفهمیم که بینی مان گوشتی است ؟

بینی از یک ساختار استخوانی و غضروفی پوشیده شده با پوست ، تشکیل شده است. کمیت این استخوان و غضروف و ضخامت  ، در دسته بندی بینی ها به دو گروه استخوانی و غضروفی ، دخیل می باشد. بینی های گوشتی به داشتن ساختار غضروفی ضعیف شهرت دارند. همچنین پوست در بینی های گوشتی ، ضخیم است و غدد چربی فراوان بر روی آن مشاهده می شود. ضخامت پوست در این نوع بینی ، یک نوع چالش محسوب می شود چون بعد از فرایند عمل بینی گوشتی و تغییرات و اصلاحات ایجاد شده بر روی آن ، پوست به مانند پوششی ضخیم بر روی این چارچوب اصلاح شده , عمل می کند.

برای رفع این مشکل ، یک جراح بینی گوشتی خوب در تهران ، به اجرای تکنیک نازک کردن پوست بینی گوشتی ، اقدام می کند. همچنین بینی های گوشتی دارای پره های بینی پهن و ضخیم می باشند. همانطور که در بالا اشاره شد ، ساختار غضروفی در بینی های گوشتی ، ضعیف است. این ساختار غضروفی ضعیف ، یک نقطه ضعف برای بینی های گوشتی محسوب می شود که برای رفع این مشکل ، پزشک در طول فرایند جراحی بینی گوشتی با استفاده از گرافتینگ ، به پیوند غضروف و تقویت بافت غضروفی بینی گوشتی برای ایجاد یک پشتیبان قوی برای حفظ شکل جدید خلق شده در بینی ، اقدام می نماید.

روند بهبودی بعد از عمل بینی گوشتی

مشخص است که زمان بهبود یافتن بینی گوشتی پس از عمل نسبت به بینی استخوانی ، طولانی تر است. کسانی که جراحی بینی گوشتی انجام داده اند بایستی تا یک الی دو سال انتظار ورم ها متناوب بر روی بینی را داشته باشند. چرا که پوست ضخیم دماغ های گوشتی برای سازگاری با ساختار جدید خود به زمان بیشتری احتیاج دارند. گاهی افراد برای کاهش ورم و جلوگیری از تشکیل اسکار به تزریق کورتون هم نیاز پیدا می کنند. هر چه بافت های بینی گوشتی کمتر دستخوش تغییرات شده باشند ، دوره بهبودی سریع تر طی می شود. مثلا کسانی که عم بینی گوشتی عروسکی انجام داده اند ، باید طولانی تر شدن دوره نقاهت را هم در نظر بگیرند. به کمک دستورات مراقبت های پس از جراحی بینی گوشتی ، می توان خیلی سریع و البته بهتر مسیر ریکاوری را پیمود.

همانطور که گفته شد بعد از جراحی بینی گوشتی، صورت دچار تورم و کبودی می شود. اسپلینت باید یک هفته بعد از عمل بینی گوشتی بر روی دماغ بماند تا از ساختار پایه بینی پشتیبانی کند. هرچند تورم اطراف گونه ها و لب ها بعد از یک یا دو هفته فروکش می کند، ولی تورم بینی گاه تا یک ماه ماندگار خواهد بود. بهبود کامل بینی نیز با توجه به ویژگی های هر فرد، بین یک سال تا یک سال و نیم به طول می انجامد. بعد از برداشته شدن اسپلینت، البته تنها به دست پزشک، می توانید آرایش کنید و از شکل جدید بینی خود لذت ببرید.

کلام آخر

قبل از جراحی بینی از افراد باتجربه کمک بخواهید و با آگاهی کامل دست به انجام عمل بینی بزنید. ممنون از اینکه تا آخر مقاله تفاوت بینی گوشتی و استخوانی همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

امتیاز دهید
نوشتهٔ پیشین
جراحی بینی فانتزی
نوشتهٔ بعدی
مراحل جراحی بینی

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
دریافت مشاوره (کلیک کنید)