امروزه عمل بینی استخوانی ممکن است که به دلیل مختلفی مانند زیبایی برای اصلاح قوز و یا سوراخ های بینی بزرگ و یا به دلایل مختلف درمانی مانند پولیپ برای افراد انجام شود ، در عمل جراحی زیبایی بینی های استخوانی برای اصلاح شکل این نوع از بینی برای افراد عوارض کمتری را نسبت به بینی های گوشتی و همچنین نتیجه بهتری را برای افراد به همراه دارد ، نوع غضروف بینی های از نوع استخوانی اجازه دست کاری راحت تری را در روند عمل بینی و پزشک جراح بینی می دهد ، از مهم ترین مشخصه های این نوع از بینی ها می توان به پوست نازک آن نام برد ، ضخامت پوست بینی در روند انجام عمل جراحی بینی بسیار مهم می باشد .
عمل بینی های استخوانی نوعی عمل جراحی بینی برای افراد می باشد که در این عمل برخی از ایرادات بینی کانند بلند بودن بینی ، قوز ، فرم بد استخوان بینی تا آن جایی که می شود اصلاح می شود که در اصطلاح بینی عقابی و یا قوز دار نامیده می شود و این نوع از بینی ها دارای پوستی نازک می باشند و همین ویژگی به ظرافت تراش استخوان بینی در زمان عمل کمک بسیاری می کند تا بازتاب عمل بینی بسیار زیبا جلوه نماید. در ادامه قصد داریم شما را با عمل بینی استخوانی آشنا کنیم ممنون می شویم که ما را تا آخر این مقاله همراهی کنید .
عمل بینی استخوانی چیست ؟
این نکته بسیار مهم است که عمل جراحی بینی تنها با ایجاد برش و انجام تغییرات استئوتومی برای رفع ایرادات بینی صورت می گیرد ، پس باید به برخی از افرادی که قصد دارند عمل جراحی زیبایی بینی استخوانی را داشته باشند و یا در برخی از موارد دیگر قصد دارند این تغییرات را بدون عمل جراحی انجام دهند و حتی در برخی از مواقع در سایت های اینترنتی جراحی بینی با لیزر را مشاهده کردید باید بدانید که اصلاح بینی های استخوانی تنها با عمل جراحی بینی امکان پذیر می باشد .
افراد برای رسیدن به یک نتیجه مطلوب و همچنین حفظ عملکرد تنفسی و به حداقل رساندن عوارض عمل جراحی بینی استخوانی این عمل باید توسط بهترین جراح بینی استخوانی انجام شود ، در این عمل زیبایی و درمانی مشکلاتی مانند کجی بینی ، انحراف در تیغه بینی ، شکستگی بینی و دیگر موارد را درمان و کاملا رفع کنند .
ویژگی بینی های استخوانی
به طور کلی بینی افراد به دو دسته گوشتی و استخوانی تقسیم بندی می شود ، بینی های از نوع استخوانی همان طور که از نام آن ها پیدا است یک حالت استخوانی دارند و استخوان و غضروف زیادی را در زیر پوست خود قرار می دهند ، همچنین بینی های از نوع استخوانی بسیار محکم می باشند و مقاومت بسیاری را دارند ، این نوع از بینی ها قوز دارند و قوز آن ها نیز از نیم رخ به خوبی قابل مشاهده می باشد ، همچنین بینی های از نوع استخوانی بر خلاف بینی های گوشتی که پوست ضخیم تری را دارند دارای پوستی نازک می باشند و همین کار در راحت تر شدن روند عمل جراحی نقش بسیار زیادی را دارد .
همچنین یکی از مهم ترین نکاتی بسیاری از پزشکان جراح به آن اذعان دارند این موضوع می باشد که عمل جراحی بینی استخوانی به مراتب نسبت به عمل جراحی بینی گوشتی آسان تر می باشد و همچنین نتیجه بهتری را برای تمامی افراد به همراه دارد . از مهم ترین تفاوت هایی که بین عمل جراحی بینی گوشتی و استخوانی است روند عمل و نتیجه عمل جراحی می باشد ، عمل جراحی بینی های گوشتی باید توسط یک پزشک جراح با تجربه صورت گیرد ، به این دلیل که غضروف بینی ضعیف تر می باشد و عمل آن نیز به همین دلیل برای افراد کمی سخت تر می باشد .
به طور کلی بینی متشکل از 3 لایه اصلی می باشد.
- لایه اول : لایه عمل بینی های از نوع استخوانی یک لایه عضلانی ظریف تر می باشد که به قسمت زیرین خود وصل می باشد .
- لایه دوم : اسکلت استخوانی غضروفی بینی بوده است .
- لایه سوم : این لایه پوشاننده از مخاط و پوست می باشد که در قسمت داخلی بینی افراد قرار گرفته است .
بر اساس نوع بافت و غضروف بینی، بینی ها به دو دسته بینی گوشتی و بینی استخوانی قابل تقسیم بندی می باشند و تفاوت آن ها در بافت و غضروف بینی می باشد که بینی های استخوانی دارای غضروف مقاوم و بینی های گوشتی دارای غضروف و استخوانی ضعیف هستند. رشد بیش از حد غضروف بینی دبه دلیل عوامل ارثی آن و همچنین وارد کردن ضربه به استخوان بینی اتفاق می افتد .
بینی های استخوانی در قسمت پل بینی خود دارای یک حالت خمیدگی و بریدگی می باشد که با انجام عمل جراحی بینی های استخوانی کاملا برطرف می شوند .
روند جراحی بینی استخوانی چگونه است؟
به طور کلی در روند عمل جراحی بینی استخوانی حتما بینی باید برش بخورد تا پزشک جراح بینی به نواحی استخوانی بینی دسترسی کامل را داشته باشد ، زمانی که برش بر روی سطح پوست افراد انجام می شود پزشک جراح به راحتی می تواند که استخوان اضافی را از روی بینی بردارد و بعد از آن کناره های بینی را به هم نزدیک تر کرده و سپس آن را بخیه بزند ، همچنین بر اساس نوع بینی و نتیجه مورد انتظار از عمل جراحی ، عمل بینی به دو شکل باز و بسته برای افراد انجام می شود .
جراحی بینی به روش باز : عمل جراحی بینی به روش باز در مواقعی برای افراد کاربرد دارد که افراد قصد دارند تغییرات اساسی را بر روی بینی خود ایجاد کنند ، در واقع پزشک جراح بینی با برش بر روی تیغه بینی و همچنین پره های آن می توانند آناتومی بینی را به شکل کامل ببینند تا بر روی آن کار کنند ، این مدل از عمل جراحی یک ویژگی خوبی که دارد این است که پزشک جراح بینی بر روی غضروف و همچنین ساختار بینی تسلط بسیاری را داشته باشد و همین موضوع موجب می شود تا دقت جراحی بسیار بالاتر رود .
جراحی بینی به روش بسته: در عمل جراجی بینی به روش بسته هیچ گونه برشی در بینی ایجاد نمی شود و تمامی برش ها از داخل بینی ایجاد می شود و دقیقا مانند روش قبلی غضروف و استخوان بینی جدا می شود ، از مهم ترین ویژگی هایی که این مدل از جراحی دارد ایجاد نشدن هیچ گونه برشی بر روی تیغه بینی می باشد ، همین ویژگی موجب می شود تا بینی تورم کمی را بعد از عمل جراحی داشته باشد و در آخر نیز روند بهبودی در افراد بسیار سریع تر از روش قبلی باشد .
در آخر نیز باید بدانید که تصمیم گیرنده نهایی پزشک جراح می باشد و او انتخاب می کند که کدام یک از روش های بالا را برای فرد بیمار خود انتخاب کند .
مراقبت های قبل از عمل بینی استخوانی
در ادامه قصد داریم شما را با مراقبت های بعد از عمل جراحی بینی استخوانی آشنا کنیم با ما همراه باشید .
- یکی از مهم ترین و اولین گام ها برای انجام عمل بینی انتخاب یک پزشک جراح بینی خوب می باشد ، بعد از انتخاب پزشک جراح بینی می توانید برای مشاوره به مطب پزشک مورد نظر بروید و نمونه کار های آن را مشاهده فرمایید .
- افرادی که قصد انجام عمل جراحی بینی استخوانی را دارند برای داشتن یک عمل جراحی مطمئن و رضایت بخش باید تمامی توصیه های پزشک جراح بینی خود را در رابطه با عمل جراحی بینی استخوانی که در جلسات قبل از عمل بیان می کند را به طور کامل و دقیق رعایت نمایند.
- به مدت 14 روز قبل از انجام عمل جراحی بینی خود مصرف دارو های مسکن مانند ایبوپروفن را برای خود به طور کلی ممنوع می کنید .
- افراد متقاضی باید به مدت دو هفته از استعمال دخانیات و مصرف مشروبات الکلی به طور جدی پرهیز نمایند .
- اگر فردی مبتلا به بیماری های خاصی می باشد و یا از داروی خاصی استفاده می کند، حتما باید پزشک جراح بینی خود را از این موضوع آگاه نماید.
- یک شب قبل از انجام عمل جراحی بینی دماغ استخوانی حتما باید استحمام نمایید.
- برای این که معده در زمان انجام عمل کردن جراحی بینی به طور کامل خالی باشد، فرد باید شب شام سبکی را میل کرده و حدود 6 الی 8 ساعت قبل از عمل کردن بینی ناشتا باشید.
- افراد باید داروهایی که توسط پزشک جراح بینی خود برای منظور کمتر شدن درد و تورم تجویز شده کرده است را حتما سر وقت مصرف کنید همچنین علاوه براین ها فرد بیمار باید از کمپرس یخ نیز استفاده کند تا تورم و درد بسیار کمتر شود .
- فردی که عمل جراحی بینی را انجام داده است باید مصرف نمک و ادویه های تند را بعد از عمل جراحی بینی استخوانی حتما کاهش دهد ، به دلیل این که که تورم بینی را بیشتر می کند.
- بعد از انجام عمل بینی زیبایی افراد باید حتما به مدت 10 روز الی دو هفته استراحت داشته کنند .
- در هنگام خواب فرد بیمار حتما به این نکته مهم توجه لازم را داشته باشد که بینی به بالش هیچ برخوردی را نداشته باشد، بهترین حالت خواب به پشت (طاق باز) می باشد.
- فرد حتما باید در زمان استراحت خود، سر خود را بالاتر از بدن بگیرد (به کمک دو بالش) به دلیل این که انجام این کار موجب بهبود جریان خون می شود، همچنین کبودی و تورم بعد از عمل را بسیار کاهش می دهد.
- به مدت 14 روز بعد از عمل جراحی از عطسه و فین کردن با دهان بسته جدا خودداری فرمایید ، به دلیل این که انجام این کار مخاط بینی را تحت فشار قرار می دهد.
- بعد از انجام عمل جراحی بینی استخوانی به هیچ وجه نبایت غذاهایی که نیاز به جویدن زیاد دارند را مصرف کنند .
- در هنگام مسواک زدن حتما از مسواک های نرم استفاده نمایید و به هیچ وجه به لب بالایی خود هیچ فشاری وارد نکنید.
عوارض عمل بینی استخوانی
به طور کلی انجام هر عمل جراحی ممکن است که عوارضی را برای افراد به همراه خود داشته باشد ، به همین خاطر سلامتی شما باید هم برای خود شما و هم برای پزشک جراح خود در اولویت باشد ، عمل جراحی زیبایی بینی یکی از کم ریسک ترین جراحی های زیبایی برای افراد می باشد اما عوارضی که در عمل عمل جراحی می تواند برای افراد رخ دهد شامل خون ریزی، عفونت، واکنش جانبی به بیهوشی و هماتوم (زمانی که خون زیر پوست جمع می شود) می باشد.
همچنین به طور کلی در عمل جراحی بینی استخوانی عوارضی مانند خونریزی بینی ، بی حسی ، تورم ، زخم داخلی بینی و آسیب به عصب بینی می تواند برای افراد رخ دهد. انتخاب پزشک جراح بینی مجرب و مناسب و تیم جراحی حرفه ای می تواند این عوارض را به حداقل خود برساند. همچنین مراقبت های قبل و بعد از عمل می تواند به کاهش حداکثری این عوارض کمک بسیاری کند.
برخی عوارض کوتاه مدت بعد از عمل زیبایی بینی استخوانی ممکن است رخ دهد که جای نگرانی ندارد و گذرا است در ادامه شما را با آن ها آشنا خواهیم کرد :
- درد بعد از عمل جراحی بینی : به دلیل تراشیده شدن غضروف و همچنین استخوان بینی در عمل جراحی بینی شما در نواحی مورد نظر کمی درد را احساس خواهید کرد که باید بدانید این درد برای شما کاملا گذرا می باشد و با مصرف مسکن هایی که پزشک جراح برای شما تجویز می کند این مشکل کاملا قابل کنترل می باشد .
- تورم بعد از عمل جراحی بینی : یکی رایج ترین عوارض های انجام عمل جراحی بینی تورم در اطراف چشم و بینی ها می باشد ، تورم در روزهای پس از جراحی بیشتر قابل ملاحظه است، اما بعد از حدود دو هفته کاهش می یابد.
کلام آخر
از این که ما را تا آخر مقاله عمل بینی استخوانی همراهی کردید از شما سپاس گزاریم ، همچنین اگر نظر و یا پیشنهادی در این زمینه دارید ممنون می شویم که با ما نیز در میان بگذارید .