عوارض جراحی بینی گوشتی

ما در این مقاله سعی داریم شما را با عوارض جراحی بینی گوشتی آشنا کنیم. امروزه بعضی از افراد دارای بینی های گوشتی و یا استخوانی هستند و یا بینی هایی پهن و افتاده دارند که از این بابت ناراحت هستند و به دنبال راهی برای از بین بردن این ایرادات می گردند و می خواهند ظاهر بینی خود را زیبا کنند. یکی از این راه ها جراحی بینی است که طرفدار زیادی پیدا کرده است و باعث از بین رفتن مشکلات تنفسی و ایرادت بینی می شود. در ادامه برای آشنا شدن با عوارض جراحی بینی گوشتی با ما همراه باشید.

جراحی بینی یا رینوپلاستی چیست ؟

در جراحی بینی به علم پزشکی رینوپلاستی یا راینوپلاستی هم گفته می شود. پزشک در ساختار بینی تغییراتی ایجاد می کند و و ایرادت بینی را از بین می برد و فرم بینی را درست می کند. مشکلاتی مثل کج بودن بینی، افتادگی یا پهن بودن نوک بینی، قوز بینی  و گوشتی بودن بینی با جراحی بینی از بین می رود و قابل درمان است. بیشترین جراحی زیبایی در ایران جراحی بینی است که طرفدار زیادی دارد و همه افراد از کشور های دیگر به ایران می آیند تا جراحی بینی انجام دهند.

جراحی بینی یا رینوپلاستی چیست ؟

دلیل انجام جراحی بینی چیست ؟

مشکلات بینی امکان دارد از هنگام تولد مادرزادی باشد و یا بعد از یک حادثه و تصادف صورت بگیرد و بعضی از افراد به طور مادرزادی یا مشکل انحراف بینی به دنیا می آیند و بعضی دیگر به دلیل ضربه دچار شکستگی و کج شدن تیغه بینی می شوند. با جراحی بینی همه این مشکلات و ایرادات از بین می رود.

انواع شکل و فرم بینی :

بینی همه افراد از نظر شکل و فرم متفاوت است و بینی هر فردی می تواند ویژگی ها و خصوصیاتی داشته باشد.

بینی گوشتی :

بینی گوشتی یکی از بیشترین مدل های بینی است. این نوع بینی پوست ضخیمی دارد و غضروف بینی ضعیف است و غدد چربی در این نوع بینی ها زیاد است و جراحی توسط یک جراح بی دقت و بی تجربه باعث می شود بینی شما به حالت اول برگردد. بینی گوشتی جراحی سختی است و برای جراحی باید حتما یک پزشک با تجربه ای را انتخاب کنید.

بینی قوز دار :

اکثر افراد دارای بینی قوز دار هستند که این اتفاق در اثر یک ضربه  در بزرگسالی و یا کودکی اتفاق می افتد. ناهمواری در استخوان بینی مشاهده می شود و دچار انحراف هم است. افرادی که بینی آن ها قوز دارد اکثرا مشکلات تنفسی دارند و می توانند بینی خود را از نظر زیبایی و درمانی جراحی کنند.

بینی استخوانی :

بینی استخوانی کی از بهترین مدل های جراحی بینی است. در این نوع بینی ساختار بینی طوری است که پوست روی آن نازک و بدون بافت است. غضروف در این نوع بینی مناسب است و نیازی به پیوند غضروف با غضروف مصنوعی نیست. بینی هایی که استخوانی هستند کمی انحراف دارند که در جراحی به راحتی از بین می روند.

کاندیدای مناسب برای جراحی بینی چه افرادی هستند ؟ 

افرادی که بینی آن ها دچار حادثه یا رویدادهای خاص مثل شکستگی و ضربه شده است، افرادی که از ظاهر بینی خود ناراضی هستند، افرادی که به علت ژنتیکی و مادرزادی بینی هایی بزرگ و پهن و افتاده دارند، افرادی که به علت پزشکی باید جراحی بینی درمانی انجام دهند.

مراحل جراحی بینی

جراحی زیبایی بینی مراحلی دارد که در ادامه با این مراحل آشنا می شوید :

انتخاب پزشک :

یکی از مهم ترین کار ها در جراحی بینی انتخاب پزشک با تجربه است. برای اینکه به نتیجه مناسبی برسید باید پزشکی انتخابی کنید که مهارت زیادی در کار خود داشته باشد. پزشک بی تجربه می تواند عوارضی و خسارت زیادی به بینی وارد کند. از افرادی که قبلا جراحی بینی انجام دادند پرس و جو کنید. برای انتخاب پزشک باید قبل از جراحی به کلینیک او مراجعه کنید و نمونه کارهای پزشک را مشاهده کنید و از افرادی که در آن جا حضور دارند می توانید سوال کنید و در صورت رضایت افراد و دیدن نمونه کارها اگر اطمینان داشتید می توانید جراحی را انجام دهید.

جلسه مشاوره :

یکی از مهم ترین کار ها قبل از جراحی بینی جلسه مشاوره با پزشک است که در این جلسه می توانید همه سوالات خود را از پزشک بپرسید. خواسته ها و نظرات خود را با پزشک در میان بگذارید و در این جلسه باید نیاز های روحی و مشکلات جسمی که از بینی دارید را بیان کنید. درباره عوارض و خطرات و مراقبت های بینی از او سوال کنید و مشورت بگیرید.

بیهوشی :

بعد از رفتن به کلینیک به اتاق جراحی می روید و در اتاق جراحی با متخصص بیهوشی مراحل بیهوشی را انجام می دهید. با تزریق داروی بیهوشی این مرحله صورت می گرد و پزشک جراحی را شروع می کند. اگر سابقه دارویی دارید و یا داروی خاصی مصرف می کنید یا بیماری خاصی دارید قبل از جراحی با پزشک در میان بگذارید. بعد از بیهوشی پزشک کار خود را شروع می کند و در این مدت تغییرات مورد نیاز در غضروف بینی و استخوان بینی را انجام می دهد و اگر مشکلی مانند پولیپ داشته باشد درمان می کند و ناحیه برش را بخیه می زند.

گچ و آتل بینی :

پزشک بعد از جراحی بینی و تمام شدن بخیه ها با استفاده از گچ یا آتل بینی را محدود می کند و پانسمان بینی انجام می شود. با استفاده از آتل سه بعدی که با تکنولوژی پرینتر سه بعدی ساخته می شود و میزان تورم کنترل می شود تا بعد از 1 هفته آتل برداشته یا باز شود. این کار برای کنترل تورم و کبودی مناسب است.

دوران نقاهت :

بعد از اینکه جراحی بینی تمام شد دوران نقاهت شروع می شود. در این مدت  سعی کنید همه مراقبت های جراحی بینی را انجام دهید  تا نتیجه مثبتی از جراحی خود داشته باشید. بعد از 1 هفته آتل و گچ باز می شود و باید از چسب بینی استفاده کنید. بعد از این مرحله باید مراقبت ها را انجام دهید تا تورم بینی شما کمتر شود.

مراحل جراحی بینی 

سن مناسب برای جراحی بینی :

سن مناسب برای جراحی زمانی است که دوره بلوغ شما تمام شده باشد و صفحات رشد بینی شما بسته شده باشد. در دوره بلوغ تغییراتی در صورت و چهره افراد به وجود می آید که باعث می شود افراد احساس زشتی داشته باشند و باعث کم شدن اعتماد به نفس در آن ها می شود. جراحی بینی باید بعد از بسته شدن صفحات رشد بینی صورت بگیرد زیرا امکان دارد بینی به حال اول برگردد. بسته شدن صفحات رشد بینی در دختران در سن 15 سالگی و در پسران در سن 16 سالگی است و بهترین سن برای جراحی بینی در دختران در سن 16 سالگی و در پسران در سن 17 سالگی است.

ویژگی بینی استخوانی و بینی گوشتی :

برای دیدن نتیجه بینی گوشتی باید کمی صبر کنید زیرا دوران نقاهت در این نوع بینی ها بیشتر از بینی های استخوانی است. بینی های استخوانی نسبت به بینی های گوشتی نتیجه بهتری دارند. بینی هایی که پوست نازک و غضروف سفت و محکمی دارند استخوانی هستند. بینی های استخوانی برای از بین رفتن قوز بینی و برآمدگی بینی جراحی بینی انجام می دهند. بینی های گوشتی پوست ضخیمی دارند و غضروف آن ها ضعیف است و نوک پهنی دارند و غدد چربی در این نوع بینی ها بیشتر است. با جراحی بینی گوشتی می توان افتادگی نوک بینی و پهن بودن آن را از بین برد. جراحی بینی برای بینی های استخوانی راحت تر است. بینی های غضروف محکمی دارند و تراشیدن این غضروف در این نوع بینی ها راحت است.

مدل های جراحی بینی

جراحی بینی به سه روش جراحی بینی طبیعی، جراحی بینی فانتزی، جراحی بینی نیمه فانتزی تقسیم می شود.

جراحی بینی طبیعی :

یکی از مدل های جراحی، جراحی بینی طبیعی است که در این روش عیب های بینی از بین می رود و شما یک بینی طبیعی دارید. بیشتر آقایان خواستار این نوع جراحی  هستند و به این مدل علاقه دارند.

جراحی بینی فانتزی :

جراحی بینی فانتزی یکی دیگر از مدل های جراحی بینی است که که نام دیگر این مدل جراحی بینی عروسکی است. باید در انتخاب پزشک دقت کنید زیرا این روش یکی از حساس ترین روش ها است و در صورت بی تجربه بودن پزشک می تواند مشکلات و خطراتی ایجاد شود. پزشک باید در این روش دقت داشته باشد که فاصله بین بینی و لب یکسان باشد زیرا بینی حالت خوکی می گرد و باعث می شود بینی زشت شود و مشکلات تنفسی در افراد ایجاد می شود.

جراحی بینی نیمه فانتزی :

بیشتر خانم ها به این روش علاقه دارند و از این روش استفاده می کنند زیرا در این مدل بینی هر دو ویژگی ها و خصوصیات بینی را دارد و در این مدل بینی شما یکی بینی طبیعی با کمی قوس روی بینی دارید.

اقدامات بعد از جراحی بینی :

برای اینکه نتیجه مثبتی از جراحی خود داشته باشید باید مراقبت هایی را انجام دهید که در ادامه با مراقبت بعد از عمل بینی آشنا می شوید :

  • بعد از جراحی بینی سعی کنید از کمپرس سرد برای کاهش ورم و کبودی استفاده کنید.
  • بعد از جراحی بینی گچ یا آتل بینی شما نباید مرطوب یا خیس شود.
  • بعد از جراحی برای اینکه به بینی شما فشار نیاید از لباس دکمه دار استفاده کنید.
  • سعی کنید از نمک استفاده نکنید زیرا باعث تورم بیشتر می شود.
  • بعد از جراحی نمی توانید غذاهای جویدنی مصرف کنید و باید غذاهای نرم استفاده کنید.
  • باید مراقب باشید قبل از جراحی سرما نخورید زیرا در این صورت عمل شما به تاخیر می افتد.
  • به آرامی مسواک بزنید تا به بینی فشار وارد نشود.
  • هنگام خواب چند بالشت زیر سر خود قرار دهید تا سر شما بالاتر از بدنتان قرار بگیرد.
  • در حالت نشسته سعی کنید سر خود را بالا بگیرید.
  • داروهایی که تجویز کرده را حتما مصرف کنید.
  • بعد از جراحی نمی توانید حمام کنید تا زمانی که گچ و آتل بینی را باز کنید.

مدل های جراحی بینی 

عوارض جراحی بینی گوشتی

جراحی بینی مانند سایر جراحی های دیگر عوارض و خطراتی دارد که این عوارض موقتی هستند و بعد از مدتی از بین می رود. اما امکان دارد این عوارض باقی بماند که در این صورت باید جراحی بنی ترمیمی صورت بگیرد. یکی از عوارض جراحی بینی کبودی است که در اکثر بیماران دیده می شود و ان کبودی ها با قرار دادن کمپرس سرد و گرم از بین می رود. کبودی بیشتر در افرادی که بینی آن ها استخوانی است دیده می شود. درد یکی دیگر از عوارض جراحی بینی است که طبیعی است و با استفاده از قرص های مسکن از بین می رود. یکی دیگر از عوارض جراحی بینی ورم است که تا 3 هفته بعد از جراحی بینی از بین می رود. بعضی از عوارض مانند کج شدن بینی، اختلال در عصب ناحیه بینی و بی حسی شدن این بخش، انحراف بینی، اختلال در تنفس، ماندن جای بخیه و زخم عوارضی است که می تواند باقی بماند که در این صورت باید از جراحی بینی ترمیمی استفاده کرد.

دلیل قوز و برآمدگی در بینی های استخوانی :

علت قوز و برآمدگی در بینی های استخوانی می تواند دلایل مختلفی داشته باشد.

عوامل ارثی :

یکی از این عوامل ارثی است که به صورت ژنتیکی و مادرزادی امکان دارد بینی استخوانی و غضروفی به ارث برسد. با رسیدن به سن بلوغ این اتفاق دیده می شود.

عوامل محیطی :

بینی امکان دارد به دلایل مختلف و در اثر حادثه باعث مشکل شود. عواملی مثل ضربه و تصادف می تواند باعث شکستگی بینی شود که در این صورت می تواند باعث مشکلات تنفسی در افراد شود.

در جراحی بینی گوشتی تا چه مدت باید از چسب استفاده کرد ؟

در جراحی بینی گوشتی باید 4 هفته از چسب استفاده کرد که باید حتما قبل از چسب زدن به پزشک مراجعه کنید و از او نحوه صحیح چسب زدن را یاد بگیرید زیرا درست چسب زدن باعث می شود تا نتیجه مناسبی از جراحی خود داشته باشید.

کلام آخر

قبل از جراحی بینی سعی کنید بهترین کلینیک و بهترین پزشک را برای جراحی انتخاب کنید و از افراد با تجربه کمک بگیرید. مراقبت های جراحی بینی را انجام دهید تا نتیجه مناسبی از جراحی بگیرید. ممنون از اینکه تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

امتیاز دهید
نوشتهٔ پیشین
پروتز بینی چیست؟
نوشتهٔ بعدی
کاربرد پروتز در جراحی بینی

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
دریافت مشاوره (کلیک کنید)