ما در این مقاله سعی داریم شما را با جراحی قوز بینی در ونک آشنا کنیم. قوز بینی از استخوان ها و غضروف های نامنظم بینی تشکیل شده است. این تغییر شکل ها می تواند باعث ایجاد برآمدگی یا شیب از ابتدا تا نوک بینی شده و ظاهر آن را مختل کند. برای بیشتر افراد، این بدشکلی ها هیچ مشکلی برای سلامتی ایجاد نمی کنند. اما برای برخی، برآمدگی می تواند تأثیر منفی بر اعتماد به نفس داشته باشد. در ادامه برای آشنا شدن با جراحی قوز بینی در ونک با ما همراه باشید.
قوز بینی چیست ؟
جراحی برآمدگی بینی قسمتی از بینی را که در قسمت میانی بینی قرار دارد برداشته و باعث ایجاد برآمدگی می شود. بسیاری از بیماران از مشکل برآمدگی یا توده روی بینی رنج می برند. برداشتن برآمدگی یا رفع برآمدگی بینی یکی از رایج ترین مشکلاتی است که افراد در جراحی بینی به دنبال حل آن هستند. جراحی بینی یا رینوپلاستی می تواند برجستگی روی بینی را از بین ببرد.
وجود برآمدگی روی بینی می تواند یک ویژگی خانوادگی باشد که در اثر عوامل ارثی ایجاد می شود یا در اثر ضربه ایجاد می شود. این امکان دارد به دلیل آسیب اخیر باشد، قسمت تحتانی بینی به شدت ضربه خورده و صاف شده باشد و از قسمت بالایی بینی یک توده ایجاد شده باشد، یا امکان دارد به دلیل آسیب در دوران کودکی، رشد میکروسکوپی باشد. مراکز در استخوان و غضروف بینی تغییراتی ایجاد شده و در نتیجه شکل بینی تغییر کرده است.
اندازه برآمدگی می تواند متفاوت باشد. شاید فقط برآمدگی کوچکی روی بینی خود دارید که به دنبال رفع آن هستید، یا شاید با موارد شدیدتر آبریزش بینی روبرو هستید و از این بابت احساس ناراحتی می کنید. صرف نظر از اندازه برآمدگی روی بینی، جراحی زیبایی بینی می تواند به تغییر ظاهر بینی شما کمک زیادی کند. بعضی اوقات استخوان و برجستگی بینی عقابی بسیار بزرگتر از آنچه هست به نظر می رسد زیرا برجستگی صورت در ناحیه زیر چشم کم است.
در این موارد از پیوند غضروف کوچک برای بلند کردن این ناحیه و از بین رفتن دررفتگی آن استفاده می شود. این احتمال وجود دارد که استخوان بینی در کودکی به دلیل آسیب دیدگی ایجاد شده باشد و به یک سوم تحتانی بینی برخورد کرده و ارتفاع تیغه بینی را کم کرده باشد. در این موارد بیشتر شدن ارتفاع سپتوم یا افزودن پیوند غضروف به قسمت پایین بینی فرورفته می تواند شکل بینی عقابی را اصلاح کرده و قوز بینی را از بین ببرد.
این مشکل زیبایی بینی را به هم می زند و توجه عموم را به این قسمت از بینی جلب می کند و باعث کم شدن اعتماد به نفس فرد می شود که در این صورت فرد مجبور به ایجاد تعادل در زیبایی بینی می شود. بینی خود را با سایر قسمت های صورت تنظیم کنید و یک عمل زیبایی انجام دهید.
تشخیص قوز بینی برای جراحی :
برای تشخیص نوع برآمدگی بینی و انجام جراحی زیبایی بینی باید با متخصص گوش و حلق و بینی و جراح پلاستیک مشورت کنید تا به شما در تشخیص نوع برآمدگی کمک کند. برآمدگی در افراد مختلف به سه دسته واقعی، کاذب و پنهان تقسیم می شود. جراح شما با تشخیص نوع برآمدگی بینی با انجام جراحی بینی این مشکل را برطرف می کند.
به عنوان مثال در جراحی برآمدگی کاذب، جراح شما ابتدا برجستگی نوک بینی را اصلاح می کند تا برآمدگی کاذب را از بین ببرد، در این نوع برآمدگی نیازی به جراحی بینی و برش قوز بینی نیست. برای از بین رفتن برآمدگی بینی با رینوپلاستی یا جراحی، پزشک باید در هنگام برداشتن برآمدگی، نوک بینی استخوانی را اصلاح کند یا در صورت وجود انحراف در بینی، کمی آن را بچرخانید تا به حالت طبیعی خود بازگردد.
جراحی بینی جراحی است که نیاز به بیهوشی دارد و در حین عمل متوجه چیزی نخواهید شد و این جراحی برای کسانی است که به غیر از برآمدگی نیاز به اصلاحات بیشتری روی بینی از جمله اصلاح انحراف بینی دارند. این کاهش تیپ یا نوک بینی و اصلاح عیوب ساختاری بینی و درمان از جمله پولیپ بینی است.
جراحی قوز بینی در ونک چگونه انجام می شود ؟
برای از بین بردن برآمدگی بینی جراحی انجام می شود و پس از این عمل برجستگی بینی به اندازه ای که بیمار فکر می کند و نیاز دارد برداشته می شود. جراح متخصص با در نظر گرفتن سلیقه و نظر بیمار و با توجه به فرم گونه، لب و پیشانی جراحی را انجام می دهد و برجستگی بینی به همان میزان برداشته می شود. رفع برآمدگی بینی با روش های مختلفی انجام می شود.
برآمدگی بینی را می توان تغییر داد یا پر کرد. در مواردی که قوز بینی غضروفی باشد، تغییر شکل قسمت غضروفی ضروری است. جراحی بینی قوز حدود یک تا دو ساعت طول می کشد. برجستگی امکان دارد از غضروف یا استخوان تشکیل شده باشد، جراح با برداشتن استخوان یا غضروف از روی پل بینی به صاف کردن این ناحیه کمک می کند. در این روش جراحی از تکنیک بسته استفاده می شود و برش ها در داخل بینی ایجاد می شود. به همین دلیل هیچ جای زخم یا بخیه ای در خارج از بینی باقی نمی ماند.
دلیل ایجاد قوز بینی
قوز بینی یک ساختار استخوانی و غضروفی است که بینی را به صورت شما متصل می کند. به این قسمت از بینی تیغه بینی می گویند. دلیل ایجاد قوز بینی عبارت است از :
عوامل ژنتیکی :
برخی از افراد از نظر ژنتیکی بینی برآمدگی دارند. به این معنا که با برآمدگی یا شیب بینی متولد می شوند. در برخی دیگر این حالت در دوران کودکی ظاهر نمی شود و با بزرگ شدن بینی در دوران بلوغ و رشد ظاهر می شود.
تروما یا جراحت :
ضربه یا آسیب به بینی می تواند باعث ایجاد یا بدتر شدن توده شود. اگر غضروف یا استخوان بینی شما پس از آسیب به خوبی جوش نخورد و به طور نامنظم بهتر شود، می تواند باعث کبودی و پیچ خوردگی بینی شود.
قوز بینی چه انواعی دارد ؟
برآمدگی بینی انواع مختلفی دارد، مانند برآمدگی کاذب، برآمدگی واقعی و برآمدگی پنهان. بهترین جراح استخوان بینی بسته به نوع برآمدگی بینی یکی از روش های جراحی را برای عمل انتخاب می کند.
قوز بینی کاذب :
اگر طول برآمدگی نوک بینی کمتر از فاصله بین لب ها و بینی باشد، فرد دارای برآمدگی کاذب است.
قوز بینی واقعی :
اگر طول برآمدگی از نوک بینی برابر با فاصله بین لب ها و بینی باشد، فرد دارای بینی واقعی است.
قوز بینی پنهان :
اگر طول برآمدگی از نوک بینی بیشتر از فاصله بین لب ها و بینی باشد، فرد دارای یک برآمدگی پنهان است.
قبل از جراحی قوز بینی چه مراقبت هایی باید انجام شود ؟
برای این که دچار خطرات و عوارض نشوید باید مراقبت هایی را انجام دهید. در ادامه با مراقبت های قبل از جراحی قوز بینی در ونک آشنا می شوید :
- در روزهای اول غذاهای سفت نخورید و فقط مایعات و سوپ بنوشید تا هنگام جویدن و غذا خوردن مجرای بینی تحت فشار قرار نگیرد.
- 2 ماه قبل و 2 ماه بعد از این جراحی از کشیدن سیگار و قلیان پرهیز کنید.
- بعد از جراحی از خوردن غذاهای پر نمک و فلفل خودداری کنید زیرا باعث تورم شدید بینی می شود.
- بسیار مراقب باشید که به بینی خود ضربه نزنید و در صورت ضربه و خونریزی به پزشک اطلاع دهید.
- حداقل تا 2 ماه پس از جراحی از انجام ورزش های سنگین خودداری کنید.
- چسب بینی باید بین 2 تا 3 ماه پس از جراحی بینی بسته به صلاحدید پزشک اعمال شود.
- سعی کنید به مدت یک ماه کارهای سنگین و مطالعه طولانی انجام ندهید و سر خود را پایین نیاورید که باعث ورم می شود.
- هنگام عطسه مراقب باشید به سوراخ های بینی فشار نیاورید.
مراقبت های بعد از جراحی قوز بینی
برای این که نتیجه مناسبی از این جراحی بگیرید باید مراقبت هایی را انجام دهید. در ادامه به مراقبت های بعد از جراحی قوز بینی در ونک می پردازیم :
- به مدت 2 هفته از سیگار کشیدن خودداری کنید.
- سعی کنید حتما استراحت کافی داشته باشید.
- از مصرف داروهایی مانند آسپرین و داروهای حاوی آسپرین خودداری کنید.
- پیاده روی بعد از جراحی توصیه می شود زیرا تورم را کم می کند و از تشکیل لخته های خون جلوگیری می کند.
- داروی تجویز شده توسط پزشک را به موقع مصرف کنید.
- یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید.
- غذاهای غنی از فیبر مانند میوه ها و سبزیجات بخورید و مایعات فراوان بنوشید.
چگونه می توان قوز بینی را از بین برد ؟
کم شدن اندازه کج بینی یک روش جراحی رایج است که می تواند در اصلاح کجی بینی بسیار موثر باشد. هنگامی که برآمدگی کوچک است، تراشیدن سطح برآمدگی می تواند به راحتی مشکل را حل کند. در مواردی که لازم است برجستگی تا حد متوسط کم می شود، جراحی بینی می تواند مشکلی را ایجاد کند که به عنوان نقص سقف باز شناخته می شود.
برای جلوگیری از این مشکل از روش شکستن و برش استخوان بینی روی بینی فرد استفاده می شود. جراح هنگام مراجعه به کلینیک های تخصصی فعال در این زمینه برای انجام جراحی بینی قوز، توصیه ها و اطلاعات لازم را در این زمینه به بیمار ارائه می دهد. زمانی که نیاز به شکستن و بریدن استخوان باشد، استخوان بینی زیر پل بینی با احتیاط شکسته می شود و سپس موقعیت آن به سمت داخل اصلاح می شود تا اندازه قوز بینی به میزان لازم کم کند.
بسیار مهم است که با پزشک بینی خود در مورد میزان جراحی بینی خود صحبت کنید. پزشک باید بتواند نتایج عمل را نشان دهد یا درجه کاهش برآمدگی بینی را شبیه سازی کند و بر این اساس به شما این ایده را بدهد که می توان میزان کاهش اندازه برآمدگی بینی را به دقت ارزیابی کرد. روش جراحی برآمدگی بینی به گونه ای طراحی شده است که بر اساس مسائل آناتومیکی، اندازه برآمدگی روی بینی را کم کند.
برآمدگی بینی باید با جراحی برداشته شود. برای برداشتن برآمدگی از بینی و از بین بردن آن، غضروف جانبی بالای بینی از بیرون زدگی آن جدا شده و به داخل منتقل می شود. به این ترتیب می توانید به ارتفاع دلخواه روی بینی برسید. می توان استخوان بینی را تراشید تا به حجم مناسب دست یافت. برای جلوگیری از مشکل سقف باز باید استخوان بینی را برش داد و از این طریق می توان قسمت های پشتی استخوان بینی را جدا کرد.
برای این منظور استخوان بینی شکسته و تکه تکه می شود که امکان تغییر موقعیت این استخوان را فراهم می کند. در بسیاری از موارد، پزشک امکان دارد از پیوند بافت برای محافظت از موقعیت راه هوایی در بینی کج استفاده کند. اگر پایه بینی بیمار کوتاه باشد یا نوک بینی در وضعیت مناسبی قرار نگیرد، در جراحی بینی قوز باید به این موارد توجه شود. برای از بین رفتن و از بین بردن برآمدگی بینی از تکنیک های بخیه زدن یا پیوند بافت غضروفی استفاده می شود. در این حالت باید برآمدگی قوز بینی را به اندازه ای کم کرد که با موقعیت جدید نوک بینی یا قاعده آن هماهنگ باشد.
مشاوره قبل از جراحی قوز بینی
در طول مشاوره اولیه، پزشک هر آنچه را که باید در مورد طرح جراحی و نحوه انجام آن بداند، بررسی می کند. شکل بینی، راه های هوایی بینی، خاصیت ارتجاعی غضروف بینی و بافت پوست شما را بررسی می کند. پوست ضخیم و غنی از چربی زیر جلدی نتایج جراحی زیبایی بینی را پنهان می کند، گاهی اوقات امکان دارد به این بیماران توصیه شود که از جراحی بینی خودداری کنند.
زیرا امکان دارد با وجود جراحی و پوشش کامل هزینه جراحی بینی استخوان که نتیجه جراحی است و توسط پوست ضخیم بیمار پنهان می شود. تصمیم گیری برای بارداری بعد یا قبل از جراحی بینی می تواند دشوار باشد. در این عمل به جای یک نفر باید دو بیمار را در نظر گرفت و خطرات این روش بیشتر از زمانی است که بیمار باردار یا شیرده نباشد. در این صورت باید در جلسه مشاوره با پزشک خود مشورت کنید.
کبودی و تورم بعد از جراحی قوز بینی چگونه است ؟
در 24 ساعت اول بعد از جراحی بینی، صورت شما متورم و کبود می شود. تورم و کبودی موقت در اطراف چشم و بینی در روزهای دوم و سوم به اوج خود می رسد. تورم و کبودی در عرض 2 هفته بهتر می شود، اما گاهی اوقات تورم بینی تا چند هفته از بین نمی رود. اگر پزشک استخوان بینی شما را دستکاری کرده باشد، ناحیه اطراف چشم و بینی شما برای یک یا دو هفته متورم و کبود می شود.
برداشتن قوز بینی با لیزر :
میتوان گفت که هدف از جراحی زیبایی بینی تغییر شکل بینی و ایجاد فرم دائمی به بینی است. اگرچه معمولاً به دلایل زیبایی انجام میشود، اما برای اصلاح مشکلاتی که هنگام زایمان ایجاد میشود. و برای قوز بینی در اثر ضربه نیز انجام میشود. که در این حالات نیز زیبایی بینی دچار مشکل میشود. همچنین میتوان مسائلی را که به دلیل مشکلات عملکردی در تنفس ایجاد میشود، حل کرد
در عملهای رینوپلاستی که با لیزر انجام میشود، پوست ضخیمتر بینی را میتوان با لیزر CO2 نازک کرد. به دلیل این کاربرد، لایه ضخیم سطحی پوست لایهبرداری میشود و آسیب وارده به بینی کم است و دوره نقاهت سریعتری تجربه میشود. هنگامی که این تکنیک به خصوص روی پوستهای ضخیمتر انجام میشود، به مرور زمان لایه پوست سالمتری ظاهر میشود. در حالی که دوره بهبودی ادامه دارد، لایه آسیب دیده پوست نیز کنده میشود. انجام این روش در بیمارانی که از دیابت کنترل نشده و مشکلات لخته شدن خون رنج میبرند خطرناک است.
همانطور که گفته شد در مورد جراحی بینی تنها قابلیت استفاده از لیزر برای برش پوست است. و امکان برداشتن قوز بینی با لیزر ، فعلا وجود ندارد. هر چند که نسل بعدی جراحی بینی با توجه به تحقیقات صورت گرفته با لیزر انجام خواهد شد. اما در حال حاضر ادعای جراحی بینی با لیزر صرفا تبلیغاتی است. و امکان انجام آن وجود ندارد.
علت قوز بینی چیست ؟
پشت بینی ساختار استخوانی و غضروفی است که بینی شما را به صورت شما متصل میکند. بسیاری از ما از آن به عنوان پل بینی خود یاد میکنیم. پشتی به دلایل مختلفی میتواند قوز ایجاد کند.
ژنتیک :
برخی از افراد قوز پشتی را به صورت ژنتیکی به ارث میبرند. این بدان معناست که آنها به دلیل ساختار بینی با تمایل به ایجاد برجستگی در بینی خود متولد میشوند. قوز پشتی که ناشی از ژنتیک است همیشه در دوران کودکی ظاهر نمیشود، اما ممکن است در دوران بلوغ و زمانی که بینی هنوز در حال رشد است ظاهر شود.
تروما یا جراحت :
ضربه یا آسیب به بینی نیز میتواند باعث ایجاد قوز پشتی شود. کبودی روی بینی یا شکستگی بینی میتواند منجر به قوز پشتی شود اگر غضروف و استخوان به طور ناهموار ترمیم شوند. قوز بینی در اثر ضربه یکی از علل مراجعه عمل جراحی رفع قوز بینی است. غالباً قوز پشتی ناشی از آسیب، به خودی خود ایجاد میشود. مواردی مانند برداشتن بینی، کندن موهای پوشاننده سوراخ بینی یا حتی سوراخ کردن بینی میتواند باعث تحریک شود که در نهایت منجر به عفونت باکتری یا قارچ می شود. قرمزی و تورم ممکن است رخ دهد و عفونت۰های شدید منجر به برآمدگی پشتی شود.
علل پزشکی :
آلرژیهای بد، گاهی اوقات مقصر برآمدگیهای پشتی هستند. علاوه بر این، پولیپها میتوانند سینوسها را بپوشانند و منجر به ناراحتی شوند. جوشها عفونت فولیکولهای مو هستند که توسط نوع خاصی از باکتری به نام استافیلوکوکوس اورئوس یا استاف ایجاد میشوند.
علل عفونی :
هنگامی که باکتریها یا قارچها از فولیکولهای موی پوشاننده سوراخهای بینی عبور میکنند یا زمانی که در فولیکولها انسداد وجود دارد، میتواند منجر به عفونت شود. برخی از عفونتها آنقدر شدید میشوند که برآمدگی پشتی ایجاد میشود.
کلام آخر
قبل از انجام جراحی قوز بینی در ونک سعی کنید بهترین کلینیک و بهترین پزشک را برای جراحی انتخاب کنید و با آگاهی دست به انجام این روش بزنید. ممنون از این که تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.