غضروف مصنوعی در جراحی بینی【 سال 1401 ❤️】

ما در این مقاله سعی داریم شما را با غضروف مصنوعی در جراحی بینی آشنا کنیم. غضروف مصنوعی از سیلیکون نازک و انعطاف پذیر ساخته شده است و می توانید آن را روی پوست خود بچسبانید. پزشک پروتزی بینی را با تصویر بینی شما در گذشته با نتیجه حاصل از سی تی اسکن آماده می کند. رنگ و بافت غضروف مصنوعی با رنگ پوست شما یکی است. زمانی که شما از غضروف مصنوعی استفاده می کنید می توانید از عینک استفاده کنید. غضروف مصنوعی از حفره بینی محافظت می کند و داخل بینی را مرطوب نگه می دارد. در ادامه برای آشنا شدن با غضروف مصنوعی در جراحی بینی با ما همراه باشید.

غضروف مصنوعی چیست ؟

پزشک از غضروف مصنوعی برای بازسازی شکل و ظاهر طبیعی بینی استفاده می کند تا افراد که به دلیل بیماری و آسیب دیدگی یا جراحی بخشی از بین خود را از دست دادند بتوانند از آن استفاده کنند تا عملکرد آن بهتر شود. پزشک به طور خلاقانه شکل بینی را بازسازی می کند تا غضروف مصنوعی با تصاویر قبلی شما هماهنگی داشته باشد. پزشک از روش های زیادی استفاده می کند تا نتیجه مناسبی را به وجود بیاورد.

همه افراد از نتیجه به دست آمده رضایت دارند. پزشک غضروف مصنوعی را از سیلیکون نازک تهیه می کند تا بتواند نقص بینی را بپوشاند. بعضی اوقات نقص های بینی تا ناحیه پیشانی، گونه، قسمت فوقانی لب در بعضی موارد تا ناحیه دهان ادامه پیدا می کند که بیمار به پروتز قسمت میانی صورت نیاز داشته باشد. بیمار دارای چند نقص زیاد در صورت خود می باشد به کمک چند متخصص ساخت پروتز را انجام می دهند.

غضروف مصنوعی چیست ؟

غضروف مصنوعی چگونه به افراد کمک می کند ؟

همه افراد نمی توانند برای بازسازی بینی مناسب باشند. هزینه ساخت غضروف مصنوعی نسبت به جراحی پلاستیک کمتر است و افراد نتیجه مناسبی از آن به دست می آورند. غضروف مصنوعی در جراحی بینی ظاهر مناسبی برای افراد به وجود می آورد و به افراد برای بهتر نفس کشیدن و صحبت کردن کمک می کند و از مجاری تنفسی محافظت می کند و از خشک شدگی غشای مخاطی و ترک خوردن و خون ریزی جلوگیری می کند و افراد می توانند از عینک استفاده کنند.

نصب غضروف مصنوعی روی صورت

پزشک همکاری نزدیکی با بیمار و خانواده دارد تا بتواند از یک روش مناسب برای نصب پروتز روی صورت استفاده کند. غضروف مصنوعی به روش هایی روی صورت نصب می شود و در ادامه با این روش ها آشنا می شوید :

استفاده از چسب مخصوص :

پزشک از چسب مخصوص برای نصب کردن غضروف مصنوعی روی صورت استفاده می کند. بیشتر بیماران به آسانی به استفاده از چسب مخصوص برای نصب غضروف مصنوعی عادت می کنند و نصب غضروف مصنوعی شبیه استفاده از نخ دندان با استفاده از لنز چشمی است. پزشک انواع متفاوتی از چسب را به بیمار معرفی می کند تا بیمار بتواند با توجه به شرایط خاص بهترین نوع چسب را انتخاب کند.

بازسازی ظاهر بینی :

بعد از برداشتن قسمت آسیب دیده بینی پزشک از ساختار باقی مانده برای طراحی شکل اصلی بینی استفاده می کند. بعضی اوقات ساختار بینی به پزشک اجاره می دهد بدون نیاز به چسب نصب غضروف مصنوعی را انجام دهد. در بعضی موارد غضروف مصنوعی به طوری طراحی می‌شود که به یک ابزار دندانی متصل شود.

ایمپلنت متصل به استخوان جمجمه و صورت :

ایمپلنت متصل به استخوان جمجمه و صورت به ساختار های تیتانیومی کوچکی گفته می شود که در یک جراحی کوچک در بیمارستان در صورت بیمار قرار داده می شود. این نوع ایمپلنت با استخوان پیوند می خورد تا یک پایه ثابت برای غضروف مصنوعی  ایجاد می شود. روش پوند استخوان و ایمپلنت حدود 3 تا 6 ماه طول می کشد.

بعد از تمام شدن روش پیوند پزشک از مگنت تکنوونت استفاده می کند تا غضروف مصنوعی روی ایمپلنت قرار بگیرد. بیمار می تواند با توجه به شرایط خود را نصب و برداشتن غضروف مصنوعی را انجام دهد. اگر شما قصد انجام این روش را داشته باشید پزشک نقاط مناسب برای نصب دو یا سه عدد ایمپلنت را شناسایی می کند و آن را نصب می کند تا نتیجه مناسبی از آن بگیرد.

روش ساخت غضروف مصنوعی چگونه انجام می شود ؟

غضروف مصنوعی هر شخصی مختص خود آن شخص است و پزشک پروتز را با توجه به ساختار خاص صورت بیمار طراحی می کند. برای ساخت غضروف مصنوعی شما باید سه بار به پزشک مراجعه کنید. پزشک رنگ پروتز را با توجه به رنگ صورت انتخاب می کند که این اتفاق 1 تا 2 ساعت طول می‌کشد. پزشک الگوی صورت شما را طراحی می‌کند تا تیم طراحی پروتز بتوانند شکل اصلی غضروف مصنوعی را بسازند. این روش 30 تا 60 دقیقه طول می کشد. پزشک شکل بینی را تهیه می‌کند تا غضروف مصنوعی با ساختار صورت هماهنگ باشد. این روش  30 دقیقه تا 2 ساعت طول می‌کشد. چند روز فاصله زمانی بین جلسات مورد نیاز وجود دارد و غضروف مصنوعی در 2 هفته آماده می شود.

کاندیدای مناسب برای استفاده از ایمپلنت :

اگر شما می خواهید از ایمپلنت استفاده کنید باید با پزشک خود مشورت کنید و او مزایا و معایب را برای شما توضیح دهد. افرادی که تحت درمان با پرتو درمانی قرار گرفتند روش بهتر شدن آن ها طولانی است تا ریسک شکست ایمپلنت کم شود.

برای غضروف مصنوعی باید جراحی بینی انجام شود ؟

بیشتر بیماران برای نصب غضروف مصنوعی روی صورت خود به جراحی بینی نیاز ندارند اما در بعضی موارد انجام جراحی برای این که نتیجه بهتری بگیرید نیاز است. اگر که پزشک به این نتیجه برسد بیمار به جراحی نیاز دارد با او در این رابطه گفت و گو می کند.

آیا هنگام استفاده از غضروف مصنوعی می توان ورزش یا شنا کرد ؟

در صورت استفاده از غضروف مصنوعی می توان ورزش یا شنا کرد زیرا غضروف مصنوعی طوری روی صورت قرار گرفته است که در هنگام ورزش یا شنا از پوست جدا نمی شود. اما احتمال دارد که آب یا عرق کردن زیاد باعث کم شدن خاصیت چسبندگی چسب مخصوص پروتز شود.به همین خاطر بعضی از افراد سعی می کنند در هنگام ورزش یا شنا از غضروف مصنوعی خود استفاده نکنند. پزشکان به بیماران خود توصیه می‌کنند در هنگام انجام دادن بعضی از انواع ورزش مثل راگبی، کشتی، بوکس یا فوتبال غضروف مصنوعی خود را جدا کنند.

نصب غضروف مصنوعی روی صورت

چگونگی انجام تقویت غضروف نوک بینی

امروزه برای جلوگیری از افت نوک بینی بعد از جراحی بینی از تقویت غضروفی نوک بینی استفاده می کنند. برای این که غضروف از تیغه وسط برداشته می شود و به غضروف های نوک بینی پیوند زده می شود تا نوک بینی محکم تر شود. بعد از تمام شدن جراحی و هنگام ترمیم نیروهایی از پوست به اسکلت بینی وارد می شود که قوی و پر قدرت است و اگر نوک بینی قوی نباشد سر خم می کند و افت می کند و نوک بینی پایین می آید و به لب بالا نزدیک می شود. هر چقدر پوست بینی ضخیم باشد افت نوک بینی بعد از جراحی بیشتر می شود.

چه زمانی از پروتز یا غضروف مصنوعی استفاده می شود ؟

بعضی اوقات تیغه وسط بینی غضروف کافی برای تقویت نوک بینی در اختیار پزشک قرار نمی دهد و بعضی از پزشکان غضروف مصنوعی برای نوک بینی استفاده می کنند. غضروف های مصنوعی قوی و ماندگار هستند و استحکام کافی برای نوک بینی به وجود می آید. با همه مزایایی که غضروف های مصنوعی دارند معایب خطرناکی هم دارند که عفونت و بیرون زدن از پوست یکی از آن ها است.

کاربرد غضروف مصنوعی :

در افرادی که در جراحی بینی اولیه پل بینی به اندازه زیادی از بین رفته است لازم است که غضروف برای تغییر شکل بینی ترمیم شود تا فرورفتگی ها را از بین ببرد که برای رسیدن به حالت مناسب از غضروف مصنوعی استفاده می شود. از مزایای غضروف مصنوعی می توان به عدم خم شدن و تغییر شکل آن ها اشاره کرد.

بیشتر پروتز هایی که در جراحی بینی استفاده می شود از جنس سیلیکونی می باشد و چون جذب بدن نمی شوند به صورت دائم در بینی شکل خود را از دست نمی دهند و پزشک بینی می تواند برای مناسب کردن بینی به اندازه صورت هر شخص پروتز ها را تراش دهد.

یکی از عوارض غضروف مصنوعی ابتلا به عفونت است و اگر افراد مراقبت های لازم را انجام ندهند امکان دارد پروتز جا به جا شود. پزشکان از غضروف مصنوعی برای نوک بینی استفاده نمی کنند و بینی هایی که از دید جراحان خطر دارد گزینه مناسبی برای استفاده پروتز نیستند.

مزایا و معایب غضروف مصنوعی

غضروف مصنوعی مانند سایر جراحی های دیگر می تواند مزایا و معایبی داشته باشد که در ادامه به آن می پردازیم :

مزایا :

  • حفاظت و نگه داری ناحیه های آسیب دیده
  • این روش می توان غیر تهاجمی باشد. پروتزها نیازی به جراحی دیگری ندارند مگر این که پروتز کاشته شود و یا به وسیله ایمپلنت های تعبیه شده در استخوان به ناحیه مورد نظر وصل شوند.
  • بعد از جراحی های بزرگ سر و گردن پروتز می‌تواند افراد را به زندگی عادی خود برگرداند.
  • افراد را برای شروع زندگی جدید خود توانمند می کند.
  • پروتزها ابزار مهمی برای توان بخشی اجتماعی و جسمی افراد بعد از انجام جراحی سرطان هستند.
  • از بافت‌های ظریف محافظت می‌کند.
  • پروتزها می‌توانند ظریف باشند و در بعضی شرایط آناتومیکی می‌توانند زیبایی بهتری را نسبت به بعضی از جراحی های زیبا سازی داشته باشد.

معایب :

  • پروتز غیر کاشته شده با گذشت زمان پوسیده می‌شود و نیاز به نگهداری دارد و در طول زندگی افراد هر چند وقت یکبار عوض می شوند.
  • پروتز امکان دارد یک اتصال دائمی نداشته باشد و روزانه باید برای تمیز کردن و بهداشت از جای خود درآورده شود.

برای آشنا شدن با انواع جراحی بینی به سایت مربوطه مراجعه کنید.

چه زمانی جراحی قطع بینی اتفاق می افتد ؟

رینکتومی بیشتر به عنوان یک درمان ضروری در ریشه کن کردن نئوپلاسم های بدخیم مثل سلول پایه یا کارسینوم سلول سنگفرشی یا ملانوم بدخیم اتفاق می‌افتد. تومورهای بدخیم یا موکورمایکوز امکان دارد در استخوان یا حفره‌ها در نزدیکی بینی به وجود بیاید که نیاز به جراحی دارد که بینی شامل آن می شود.

هر چند وقت یک بار باید به پزشک مراجعه کرد ؟

سالانه می توان به پزشک مراجعه کرد و عمر مفید غضروف مصنوعی یا پروتز اوربیتال را بیشتر کرد. پزشک پروتز شما را تمیز می کند و در اگر که پروتز دچار تغییر رنگ شده باشد آن را درست می کند و هر ترمیم و تعمیری که نیاز باشد آن را برطرف می کند. افرادی که از ایمپلنت های سر و صورت استفاده می‌کنند باید هر 6 ماه یک بار به پزشک مراجعه کنند تا پوست اطراف ایمپلنت ها و طراحی پروتز بررسی شود.

جنس پروتز ها :

جنس پروتز های مناسب و کارآمد برای جراحی بینی ثانویه سیلیکونی است و بعضی از پزشکان جراحی بینی از پروتز های برند medpor استفاده می کنند این پروتزها با وجود مصنوعی بودنشان بسیار راهگشا هستند. نکته مهم درباره پروتز های مهم این است که بعضی اوقات پروتز های به کار رفته استعداد عفونت و حرکت و جا به جایی را دارند و آمار زیادی از جراحی های پروتزی با موفقیت رو به رو است و چون در بافت سالم بینی جای گذاری شدند و هیچ مشکلی ندارد.

ماندگاری و طول عمر غضروف مصنوعی :

طول عمر غضروف مصنوعی سیلیکونی 1 تا 3 سال است و به عوامل زیادی مانند محیط کاری و خانه و قرار گرفتن در معرض نور خورشید، نوع پوست و رعایت بهداشت بستگی دارد. در بیشتر می توان یک غضروف مصنوعی را به کمک از قبل قالب موجود از بینی شما در هنگام 1 یا 2 جلسه باز تولید کرد. هر وقت صورت فرد رشد کرده و دچار تغییر شده باشد شاید نیاز باشد که دوباره پروتز شما قالب گیری شود.

مزایا و معایب غضروف مصنوعی

اصلی ترین دلایل به هوش نیامدن بعد از عمل بینی :

اصلی‌ترین دلیل به هوش نیامدن بیمار بعد از عمل بینی، داروهای بیهوشی است که ممکن است بیمار نسبت به آن‌ها واکنش نشان دهد. عوامل دیگر وجود بیماری‌های زمینه‌ای و اختلالات متابولیک مانند کم کاری تیروئید، بیماری‌های کبدی، فشار خون و آلرژی نسبت به داروی بیهوشی است که ممکن است عامل به هوش نیامدن بعد از عمل بینی باشد. طبق تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است، فرضیاتی ارائه شده است که هنوز به صورت صد در صد قطعی نیست. اما، ممکن است عاملی برای جلوگیری از خطرات عمل بینی در آینده شود. این تحقیقات نشان می‌دهد داروهایی که عامل اختلال عملکرد مغزی و کبدی هستند، با داروهای هوشبری تداخل پیدا کرده و سبب طولانی شدن مدت بیهوشی یا بیهوشی دائم و مرگ بیمار می‌شوند.

به طور کلی آیا جراحی بینی خطرناک است ؟

همیشه پروسه جراحی ممکن است همراه با خطراتی باشد. خطرات جراحی بینی به صورت مرگ و میر نیست. گاهی شاید عوارض جانبی بعد از عمل به مراتب دشوارتر هم باشد. اما، این باعث نمی‌شود با عینک بدبینی به جراحی بینی نگاه کنیم. چرا که حادثه همیشه در کمین است و قطعا همیشه در اتاق عمل گریبانگیر ما نیست. تنها کافی است نکات ایمنی قبل از عمل را رعایت کنید. اگر مبتلا به بیماری خاصی هستید، حتما آن را با پزشک معالج در میان بگذارید.  اگر احساس کردید، پزشک مورد نظر تبحر بالایی ندارد و آزمایش‌های قبل از عمل مناسبی مانند بررسی بیماری‌های کبدی و تیروئید را برای شما تجویز نکرده است، سعی کنید پزشک معالج را تغییر دهید. اگر دچار ضعف بدنی هستید، آن را با پزشک معالج در میان بگذارید. برای حفظ جانتان با خودتان صادق باشید. سعی نکنید، بیماری خود را تنها برای رسیدن به بینی زیبا پنهان کنید.

میزان ماندگاری عمل جراحی بینی :

از مهم‌ ترین سوالاتی که افراد متقاضی جراحی بینی مرتب می پرسند، این است که آیا ماندگاری جراحی بینی دائمی است؟ آیا پس از مدتی نیاز به ترمیم دارد؟ آیا میزان ماندگاری جراحی بینی در افراد مختلف یکسان است؟ در پاسخ به این سوالات باید گفت که ماندگاری جراحی بینی به فاکتورهای مختلفی مانند تخصص و تجربه پزشک، کلینیک معتبر، مراقبت‌ های بعد از عمل و سن افراد بستگی دارد، اما در کل اگر این عمل در شرایط استاندارد و در کلینیک معتبر توسط یک جراح متخصص انجام شود، می تواند ماندگاری و نتایج کاملاً مثبت و رضایت بخشی را به همراه داشته باشد. برای اطمینان شما می توانید در مورد تاییدیه های وزارت بهداشت کلینیک مورد نظر پرس و جو کنید و از تجهیزات آنها دیدن نمایید تا با اطمینان و بدون نگرانی بتوانید اقدام به انجام این نوع جراحی زیبایی کنید.

طبق آمار منتشر شده تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد از جراحی های بینی به ترمیم و تجدید مجدد نیاز داشته اند و این بدان معناست که حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد جراحی ها با موفقیت انجام شده است. مراقبت های قبل و بعد جراحی بینی نیز از مهمترین نکاتی است که قبل از اقدام به عمل باید به آن توجه نمود تا نتیجه دلخواه حاصل شود، بنابراین در صورت داشتن هرگونه بیماری خاص و نقص جسمانی بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا در صورت لزوم احتیاط ها و مراقبت های قبل از عمل به شما داده شود تا در دوران نقاهت با مشکل خاصی روبرو نشوید.

مراقبت بعد از عمل بینی نیز بسیار مهم هستند، زیرا در دوران نقاهت استخوان های بینی شما آسیب پذیرتر هستند، بنابراین هرچه دستورالعمل ها پزشک را با دقت انجام دهید بهتر می توانید از بیمه خود محافظت کنید و خود را از ترمیم مجدد بی نیاز سازید. از جمله این دستورالعمل‌ها می توان به پرهیز از ورزش های سنگین، عادات غذایی غلط اشاره کرد.

افرادی که مجبور به استفاده از عینک بعد از عمل بینی هستند باید در مورد نوع عینکی خود تجدید نظر کنند و از عینک های سبک تر بعد از جراحی استفاده نمایند تا نتایج جراحی تحت تاثیر قرار نگیرد. بسیاری از پزشکان توصیه می کنند که افرادی که مجبور به استفاده از عینک هستند با یک نوار چسب یا گیره قسمت میانی عینک خود را به سمت بالا نگه دارند یا به پیشانی خود بچسبانند تا فشار کمتر روی استخوان میانی بینی وارد شود و بینی فرم خود را بعد عمل از دست ندهد.

کلام آخر

قبل از غضروف مصنوعی از افراد با تجربه کمک بگیرید و سعی کنید با آگاهی کامل دست به انجام این جراحی بزنید. بهترین کلینیک و بهترین پزشک را برای جراحی انتخاب کنید. مراقبت های لازم را انجام دهید تا نتیجه مناسبی از جراحی بینی بگیرید. ممنون از این که تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

امتیاز دهید
نوشتهٔ پیشین
انواع جراحی بینی
نوشتهٔ بعدی
زمان مناسب جراحی ترمیمی بینی【سال 1401 ❤️】

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
دریافت مشاوره (کلیک کنید)