زمان مناسب جراحی ترمیمی بینی【سال 1401 ❤️】

ما در این مقاله سعی داریم شما را با زمان مناسب جراحی ترمیمی بینی آشنا کنیم. جراحی ترمیمی بینی با هدف رفع مشکلات و عیوبی انجام می شود که در جراحی اولیه بینی به طور کامل رفع نشده و حتی در مواردی منجر به ایجاد مشکلاتی در بینی شده است. اگر عیوب ناشی از جراحی اولیه بینی خفیف باشد، اصلاح عیوب با کمک بی حسی موضعی در مطب انجام می شود. در ادامه برای آشنا شدن با زمان مناسب جراحی ترمیمی بینی با ما همراه باشید.

جراحی ترمیمی بینی چیست ؟

نام دیگر جراحی بینی ترمیمی Revision Rhinoplasty است. این جراحی به دو گروه تقسیم می شود که در ادامه به آن می پردازیم  :

گروه اول : افرادی هستند که در اثر حادثه یا اتفاقی دچار نقص در همه یا قسمتی از بافت بینی می شوند و نیاز به ترمیم و بازسازی دارد که پزشک آن را ترمیم یا بازسازی می کند که جراحی سختی دارد.

گروه دوم : جراحی بینی ترمیمی به معنی جراحی ثانویه یا رتوش بینی است. در این نوع جراحی افراد یک بار جراحی زیبایی بینی انجام می دهند و به دلایل مختلفی از جراحی خود راضی نیستند و می خواهند دوباره جراحی بینی انجام دهند. این جراحی اهمیت زیادی دارد و کار سختی است زیرا بافت بینی در جراحی اولیه دچار تغییراتی بوده است که کار را برای پزشک ترمیمی بینی سخت می کند.

جراحی ترمیمی بینی چیست ؟

دلیل انجام جراحی ترمیمی بینی :

جراحی زیبایی بینی زمانی انجام می شود که فرد در بار اول از نتیجه عمل بینی خود ناراضی باشد یا مشکلات تنفسی داشته باشد. جراحی زیبایی بینی می تواند ظاهر بینی فرد را تغییر دهد و رضایت فرد را از ظاهر بینی بیشتر کند.

در هر صورت نتیجه عمل ترمیم بینی باید به گونه ای باشد که بینی به درستی عمل کند و ساختار بینی اصلاح شود و بیمار بتواند بدون انسداد از طریق بینی نفس بکشد. بسیار مهم است که ظاهر بینی فرد با سایر قسمت های صورت او مطابقت داشته باشد. در واقع باید تناسب خوبی برای بینی نسبت به سایر قسمت های بینی ایجاد کرد و ظاهر بینی طوری نباشد که توجه افراد به خودش معطوف شود.

چه زمانی باید جراحی ترمیمی بینی انجام شود ؟

در پاسخ به این سوال بین جراحان مختلف اختلاف نظر وجود دارد. برخی از آنها معتقدند که باید حداقل 1 سال از اولین جراحی بینی گذشته باشد سپس برای جراحی بینی تصمیم گیری شود. اما برخی از آن ها معتقدند که برخی از عیوب بینی را می توان در عرض یک سال اصلاح کرد. در هر صورت جراح بینی شما با معاینه می تواند این تصمیم را بگیرد.

فواید و مزایای جراحی ترمیمی بینی

مزایای جراحی بینی شبیه با جراحی بینی اولیه است با این تفاوت که هدف اصلی از جراحی بینی کمک به زنان و مردان است که نسبت به ظاهر جدید خود احساس بهتری داشته باشند و سریعتر به نظر برسند. جراحی بینی زمانی ضروری است که نتایج جراحی قبلی رضایت بخش نباشد. در بیمارانی که جراحی بینی آن ها شکست خورده و از آن رنج می برند، جراحی بینی می تواند مزایای زیادی داشته باشد. در ادامه با مزایای جراحی بینی آشنا می شوید :

سلامتی بهتر :

در برخی موارد، یک جراحی بینی ناموفق می تواند باعث مشکلات تنفسی شود که باعث مشکلات دیگری مانند شرایط خواب نامناسب می شود. شرایط نامناسب خواب می تواند بر تمام جنبه های زندگی بیمار تأثیر منفی بگذارد. با انجام جراحی ترمیم بینی، بیمار می تواند ناهنجاری های ساختاری ناشی از اولین جراحی بینی را کاهش دهد و به وضعیت تنفسی سالم تر و نرمال تری بازگردد.

تنفس راحت :

باز شدن مجدد عمل بینی گاهی منجر به انسداد مجاری تنفسی در بینی می شود که منجر به مشکلات تنفسی و مسدود شدن راه های هوایی در فرد می شود. جراحی بینی اغلب می تواند این مشکلات ساختاری را اصلاح کند.

بهتر شدن اعتماد به نفس :

هنگامی که جراحی بینی انتظارات فرد را برآورده نمی کند، ممکن است عزت نفس بیمار به سطح پایین تری نسبت به قبل از جراحی کاهش یابد و اعتماد به جراح از بین برود. با یافتن یک جراح پلاستیک صورت واجد شرایط، بیمار می تواند به انتظاراتی که از جراحی بینی اولیه داشت دست یابد و اعتماد به نفس خود را بازیابد.

برای جراحی بینی ترمیمی باید به چه نکات مهمی توجه داشت ؟

جراحی بینی ترمیمی نکات مهمی دارد که در ادامه با آن آشنا می شوید :

  • جراحی ترمیمی بسیار پیچیده است و این پیچیدگی با هر جراحی افزایش می یابد.
  • برای جراحی ترمیمی بینی سعی کنید انتظارات درستی از جراحی داشته باشید.
  • برای جراحی ترمیمی بینی نباید هیچ زخمی در داخل بینی وجود داشته باشد و نباید در ترمیم زخم فعال باشد زیرا امکان جراحی ترمیمی وجود ندارد و اگر این کار انجام شود عوارض خطرناکی به همراه خواهد داشت.
  • امکان دارد ساختار بینی شما در جراحی قبلی آسیب دیده باشد و نتوانید جراحی دیگری انجام دهید و باید یک سال صبر کنید و بعد از جراحی آن را درست کنید و از این جراحی صرف نظر کنید.
  • اگر به هر دلیلی از نتیجه جراحی قبلی خود ناراضی هستید و مایل به جراحی بینی ترمیمی هستید باید یک سال صبر کنید و تا یک سال نباید جراحی بینی ترمیمی انجام دهید.

مراقبت های بعد از جراحی بینی

برای این که از جراحی بینی ترمیمی نتیجه مناسبی بگیرید باید مراقبت هایی را انجام دهید. در ادامه با مراقبت های بعد از جراحی بینی آشنا می شوید :

  • نحوه درست چسب زدن را از پزشک یاد بگیرید و به درستی چسب بزنید.
  • از مصرف الکل و دخانیات خودداری کنید.
  • در معرض گرما و نور شدید خورشید قرار نگیرید.
  • تهوع بعد از بیهوشی طبیعی است و جای نگرانی ندارد.
  • از خوابیدن به پهلو خودداری کنید و به پشت بخوابید.
  • تا 2 ماه بعد از عمل از انجام فعالیت های سنگین اجتناب کنید.
  • از بلند خندیدن، عطسه کردن، سرفه کردن و باز کردن بیش از اندازه دهان برای غذا خوردن پرهیز کنید.
  • از کمپرس یخ برای کم شدن ورم و کبودی ها استفاده کنید.

مراقبت های بعد از جراحی ترمیمی بینی

چه افرادی به جراحی ترمیمی بینی نیاز دارند ؟

اگر پس از اولین عمل بینی و پس از گذشت مدت زمان کافی، فرد احساس کرد که بینی او همچنان از نظر ظاهری یا تنفس مشکل دارد، می تواند برای انجام عمل ثانویه به بهترین متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کند. شایع ترین مشکلاتی که نیاز به ترمیم بینی دارند عبارتند از :

قوز روی بینی بعد از جراحی بینی :

یکی از ویژگی های اکثر بینی های استخوانی، برآمدگی در تیغه بینی است. اگر جراح مهارت کافی برای جراحی بینی نداشته باشد و تیغه بینی را به درستی عمل نکند، برآمدگی بینی بعد از عمل باقی می ماند. بسیاری از افراد تورم تیغه بینی بعد از جراحی بینی را با توده باقیمانده اشتباه می گیرند. به همین دلیل توصیه می شود تا زمان کم شدن تورم بینی و مشخص شدن شکل نهایی صبور باشید سپس تصمیم به عمل دوم بگیرید.

تنفس نامناسب بعد از جراحی :

انتخاب بهترین جراح بینی بسیار مهم است. گاهی برخی از افراد به مطب مراجعه می کنند و می گویند که بعد از جراحی بینی هیچ بویی احساس نمی کنند و یا صدای بینی آن ها هنگام نفس کشیدن اطرافیان را اذیت می کند. اگر پزشک در کار خود مهارت نداشته باشد می تواند در حین عمل به عصب بویایی آسیب برساند. در این صورت رفع این مشکل حتی پس از تعمیر غیر قابل جبران خواهد بود. جراحی صحیح ساختار بینی و توجه دقیق به حس بویایی فرد یکی از مهمترین نکات عمل است که به دقت و ظرافت جراح بستگی دارد.

دفرمه شدن بینی بعد از جراحی اول :

تغییر شکل بینی بعد از عمل و مشکلات ظاهری باعث می شود که فرد اعتماد به نفس خود را از دست بدهد و مجبور به جراحی دوم شود. در صورتی که پزشک با تکنیک های جراحی آشنایی نداشته باشد و از روش صحیح برای رفع مشکلات چاق شدن بینی و بینی استخوانی استفاده نکند، پس از مدتی بینی پس از عمل نه تنها شکل اولیه خود را از دست می دهد، بلکه نیاز به یک مشکل نیز دارد. فرم نامناسب، که مشکل باید با جراحی اصلاحی اصلاح شود.

توجه نکردن به نوع بینی و اجزای صورت در جراحی اولیه :

گاهی اوقات که برخی از بیماران برای مشاوره قبل از عمل به مطب مراجعه می کنند، اصرار دارند که مثلاً بینی آن ها به شکل عروسکی یا نیمه عروسکی عمل شود. این در حالی است که برخی از آن ها دارای بینی‌های چاق یا چهره‌های پهن هستند که در هر دو مورد از منظر زیبایی‌شناسی فانتزی یا نیمه فرم گزینه مناسبی نیست. حتی گاهی اوقات، برخی از مردان در جراحی بینی مردانه درخواست مدل های نامناسب برای صورت مردانه می کنند. اگر جراح به علم زیبایی شناسی توجه نکند و فقط به نظر بیمار توجه کند، فرد به مرور زمان متوجه می شود که مدل انتخابی زیبایی چهره او را از بین برده است. به همین دلیل برای دومین بار عمل جراحی انجام می دهد.

افتادن نوک بینی بعد از جراحی بینی :

افتادگی نوک بینی در بینی های چاق دیده می شود، جایی که ضخامت پوست بینی باعث می شود نوک بینی به سمت پایین فشرده شده و افتادگی داشته باشد. اگر جراح در تقویت غضروف های بینی مهارت کافی نداشته باشد، بعد از مدتی بینی آویزان می شود و فرد باید جراحی ثانویه را انجام دهد.

افراط در تغییر فرم بینی :

در گذشته طرح های بینی عروسکی طرفداران زیادی داشت به همین دلیل به زاویه مناسب نوک بینی با لب توجه نمی شد. اما امروزه مدل بینی طبیعی هم طرفداران بیشتری دارد و هم از نظر علمی تایید شده است. اگر جراح با علم روز آشنا نباشد و یا تسلیم خواسته های نامعقول بیمار شود، نوک بینی و تیغه آن شکل غیرطبیعی به خود می گیرد و بینی به اصطلاح حالت خوکی به خود می گیرد.

نامتقارن شدن سوراخ های بینی :

بسیاری از مردم نگران هستند که سوراخ های بینی آن ها قبل از جراحی بینی یکسان به نظر برسد. اول از همه باید گفت که گاهی اوقات امکان پذیر نیست، اما یک جراح بینی خوب می تواند سوراخ ها را تا حد امکان شبیه به هم بسازد. گاهی اوقات عدم تقارن سوراخ های بینی به حدی است که فرد مجبور به انجام جراحی ترمیمی بینی می شود.

کوچک شدن بیش از اندازه بینی :

این مشکل را می توان یکی از افراط در تغییر فرم بینی دانست. زمانی که جراح به دلیل عدم مهارت بیش از حد اندازه بینی را کوچک می کند، بینی شکل غیر طبیعی به خود می گیرد و چهره زشت می شود. به این ترتیب فرد تصمیم می گیرد تا یک عمل جراحی دیگر انجام دهد تا بینی را کمی بزرگ کند.

بزرگ باقی ماندن بینی :

گاهی بر خلاف مورد قبلی جراح نمی تواند اندازه بینی را به اندازه کافی کم کند و به همین دلیل بعد از عمل بینی فرد همچنان بزرگ است و فکر می کند که تغییری ایجاد نشده است. جراحی مجدد به عادی سازی اندازه بینی کمک می کند.

زمان مناسب جراحی ترمیمی بینی

جراحی بینی نباید قبل از 12 ماه از آخرین جراحی بینی انجام شود. اگرچه حدود چند ماه پس از جراحی بینی شاهد کاهش قابل توجه تورم و التهاب بافت بینی هستیم، اما ممکن است تا یک سال بعد از جراحی تغییرات عمده ای در ساختار و بافت بینی ایجاد شود.

این گذشت یک سال باعث شکل گیری روند ترمیم بینی می شود. در این صورت ترمیم بینی تثبیت می شود و فرد می تواند جراحی ثانویه را انجام دهد. اگر جراح هنگام معاینه بینی فرد متوجه التهاب و تورم شد که برطرف نشده است، لازم است زمان انجام عمل ترمیم بینی را به تعویق بیندازد. اگر شدت نقایص و عوارض موجود خفیف باشد و با کمک راه حل های ساده قابل رفع باشد، زودتر از موعد قابل درمان است.

به عنوان مثال در مواردی مانند بدشکلی های در اثر شکستگی استخوان های بینی، کمی قوز بینی، کاهش سوراخ ها یا قاعده بینی می توان اقدامات لازم را قبل از یک سال برای متقاضی انجام داد.

زمان مناسب جراحی ترمیمی بینی

استفاده از غضروف دنده برای اصلاح فرم بینی :

در برخی از موارد که حجم بسیار زیادی از بینی طی جراحی بینی ترمیمی قرار است مورد اصلاح قرار بگیرد ، ممکن است نیاز به حجم بسیار زیادی پیوند غضروف باشد که در چنین مواردی باید به منظور پیوند غضروف از غضروف های دنده خود بیمار استفاده کرد. بسیاری از افراد از انجام این کار می ترسند و تصور می کنند با برداشتن غضروف از دنده ممکن است مشکلی برایشان به وجود آید یا تو رفتگی در قسمت دنده هایشان به وجود آید. در حالی که این چنین نبوده و جز باقی ماندن اثر یک برش بسیار نحیف که در بسیاری از موارد اثر آن از بین می رود ، هیچ اثری از برداشتن غضروف مشاهده نخواهید کرد. در این تکنیک می بایست جهت برداشتن غضروف دنده ، یک برش به ابعاد حدود 4 الی 5 سانتی متری بر روی قفسه سینه بیمار ایجاد شود.

لازم به ذکر است که در این روش ، از دنده 6 بیمار آن هم به مقدار جزئی ، غضروف مورد نیاز برداشته می شود. از این رو به دلیل برداشتن مقدار بسیار کمی غضروف ، این روش هیچ گونه تاثیر سوئی بر روی دنده ها یا قفسه سینه زیبا جو نخواهد داشت. البته باید به این نکته دقت کنید که میزان غضروفی که در طی این روش به دست می آید در مقایسه با میزان غضروفی که طی برداشت غضروف از گوش به دست می آید بسیار بیشتر است. در نتیجه به وسیله این نوع غضروف می توان تغییرات بزرگ تری در ساختار بینی به وجود آورد. در خصوص درد حاصله از این روش باید بگویم که برخلاف عموم که گمان می کنند انجام این روش درد بسیار زیادی به همراه دارد ، اصلا بیمار بعد از جراحی بینی ترمیمی با استفاده از غضروف دنده ، دردی را تجربه نخواهد کرد و در صورت داشتن درد نیز با استفاده از مسکن های معمولی التیام خواهد یافت.

تفاوت جراحی بینی ترمیمی با جراحی بینی اولیه :

واکنش‌هایی که بافت داخل بینی به جراحی بینی ترمیمی نشان می دهد شدیدتر از جراحی اولیه است. دستکاری بافتی در بینی که یک بار یا بیشتر عمل شده بسیار پیچیده‌تر از عمل اولیه است، بنابراین بیماران باید برای دیدن نتیجه صبور باشند. مدت زمان عمل ترمیمی بینی طولانی‌تر از عمل اولیه بینی است، چراکه در این عمل جراح با بافت آسیب‌دیده بیشتری مواجه است، بنابراین نیاز به دستکاری بیشتری است. به همین دلیل زمان بهبودی بیشتر است و معمولا افرادی که دارای پوست‌های نازک هستند 6 تا 12 ماه و بیمارانی که پوست بینی ضخیم دارند ممکن است تا دو سال زمان ببرد. بیماران باید توجه داشته باشند حتی اگر نتیجه عمل ترمیمی بینی موفقیت‌آمیز باشد، اما عواملی مانند غیرقابل پیش‌بینی‌بودن میزان تشکیل بافت اسکار در روند ترمیم بینی پس از عمل دوم، جذب غیر همگون گرافت‌ های به‌کار رفته و جابه‌جاشدن آن‌ها و ورم طولانی مدت ممکن است مانع رسیدن به نتیجه دلخواه عمل ترمیم بینی هستند.

کلام آخر

قبل از انجام جراحی بینی درباره زمان مناسب جراحی ترمیمی بینی آگاهی کسب کنید و بعد اقدام به جراحی بینی کنید. مراقبت ها و دستورات پزشک را به خوبی انجام دهید تا نتیجه مناسبی بگیرید. ممنون از این که تا آخر مقاله زمان مناسب جراحی ترمیمی بینی همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

امتیاز دهید
نوشتهٔ پیشین
غضروف مصنوعی در جراحی بینی【 سال 1401 ❤️】
نوشتهٔ بعدی
عوارض عمل بینی عروسکی【در سال 1401 ❤️】

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
دریافت مشاوره (کلیک کنید)