عوارض جراحی بینی به روش بسته ✅【سال 1402】

ما در این مقاله سعی داریم شما را با عوارض جراحی بینی به روش بسته آشنا کنیم. انسان ها زیبا هستند و زیبایی را دوست دارند و به دنبال راه هایی برای زیبا تر شدن می روند. جراحی بینی یکی از این روش های زیبایی است که بسیار پرطرفدار است و در جوان تر ها بیشتر دیده می شود. جراحی بینی روش هایی دارد که هر فردی می تواند با توجه به شرایط خود و دستور پزشک از این روش ها استفاده کند برای آشنا شدن با عوارض جراحی بینی به روش بسته با ما همراه باشید.

جراحی بینی چیست ؟

جراحی بینی یکی از بهترین و پرطرفدار ترین جراحی ها در جهان است. این جراحی اگر به صورت اصولی انجام شود هم از لحاظ طاهری و هم از لحاظ عملکردی باعث بهتر شدن اهر بینی می شود. جراحی بینی یا رینوپلاستی نوعی جراحی است که شکل و فرم و ساختار بینی را برای متعادل سازی و بهتر شدن زیبایی صورت یا برای رفع عیب های تنفسی تغییر می دهد. هدف از جراحی بینی می تواند ترکیبی از اهدف درمانی و زیبایی باشد طوری که بهتر شدن ظاهر بینی، تنفس فرد و مشکلات ساختاری بینی رفع می شود.

جراحی بینی چیست ؟

آناتومی بینی چگونه است ؟

قسمت بالایی بینی، استخوان و قسمت پایینی غضروف است. جراحی بینی می تواند استخوان، غضروف، پوست یا هر سه مورد را بهتر بخشد. برای اینکه نتیجه جراحی بینی مناسب باشد باید قبل از جراحی بنی با پزشک خود مشورت کنید.

انواع بینی و ویژگی های آن

همه بینی ها با هم متفاوت هستند. نوع بینی و ویژگی های آن از مهم ترین معیارهایی است که در روند برنامه ریزی برای جراحی بینی مورد توجه متخصصین و جراحان بینی قرار می گیرد. در ادامه به انواع بینی اشاره می کنیم :

بینی استخوانی :

  • برخلاف بینی های گوشتی، بینی های استخوانی دارای پوست نازکی هستند که روی استخوان بینی کشیده شده و ظاهر استخوانی نسبتاً مشخصی به بینی می دهد.
  • میزان غضروف و استخوان در بینی های استخوانی بسیار بیشتر از بینی های گوشتی است. این امر احتمال افتادگی نوک بینی بعد از جراحی بینی را کاهش می دهد. زیرا نوک بینی دارای تکیه گاه استخوانی و غضروفی قوی است.
  • در بیشتر موارد بینی های استخوانی دارای برجستگی هستند، بنابراین به این نوع بینی، بینی کمانی یا عقابی نیز می گویند.
  • در ناحیه پره های بینی چربی کمتری وجود دارد. به همین خاطر پره های بینی نازک است.
  • کمترین میزان چربی در بینی های استخوانی انباشته شده است. به همین دلیل بعد از جراحی بینی بیشترین رضایت را در افراد دارای بینی استخوانی مشاهده می کنیم.
  • بینی های استخوانی در بسیاری از موارد بهتر از بینی های گوشتی عمل می شود و نتیجه بسیار بهتر خواهد بود.
  • بینی های استخوانی کمتر برمی گردند و بعد از سال ها بینی رشد نمی کند.
  • بینی استخوانی آسیب پذیرتر است و بهتر است بیمار ماه ها از ساختار بینی خود مراقبت کند.

بینی گوشتی :

  • جراحی بینی گوشتی محدودیت های مختلفی دارد.
  • مهم ترین ویژگی بینی گوشتی که از بینی استخوانی متمایز می گردد ضخامت بالای پوست بینی است که از مشخصه های بارز این نوع بینی است.
  • بینی گوشتی پوستی ضخیم دارد و همچنین چربی های زیادی در نواحی پوست بینی تجمع پیدا کردند.
  • بینی های گوشتی، استخوان و غضروف کمی دارند و بخش عمده بینی را پوست بینی تشکیل داده است.
  • پهنای نوک و پل بینی زیاد است.
  • بینی میزان چربی بیشتری دارد.

عمل بینی چه خطراتی دارد ؟

جراحی بینی مانند جراحی های دیگر دارای عوارض و خطراتی است مانند بی حسی در بینی و اطراف آن، تکرر خونریزی از بینی، جای زخم، سختی در تنفس از بینی، ایجاد سوراخی در تیغه بینی، احتمال نا متقارن شدن بینی، تغییر رنگ و ورم که ادامه پیدا می کند.

بهترین کاندیدای مناسب برای جراحی بینی :

بهترین کاندیدای مناسب برای جراحی بینی عبارتند از : افرادی که به بیماری های خاصی مبتلا نیستند مانند بیماری ایدز و هپاتیت، افرادی که دارای مشکلات عمده در ناحیه بینی هستند و ضروری است که برای رفع آن ها به جراحی بینی دست بزنند، افرادی که پل بینی و نوک بینی بسیار پهن است، افرادی که بینی آن ها دارای قوز است و نمای بدی ایجاد می کند، افرادی که مشکلاتی مانند مشکلات تنفسی در ناحیه بینی هستند، افرادی که دچار انحراف در ناحیه تیغه میانی بینی شان هستند، افرادی که نگاه واقع بینانه نسبت به روند جراحی و نتیجه حاصل از آن دارند.

جراحی بینی چه انواعی دارد ؟

جراحی های بینی از تنوع بسیاری برخوردار هستند و جراحی زیبای بینی یا رینوپلاستی یک نوع از انواع مختلف جراحی بینی است. انواع جراحی های بینی با هدف متفاوتی انجام می شود و نتیجه مختلفی دارد. در ادامه با مهم ترین انواع جراحی های بینی می پردازیم :

جراحی زیبایی بینی یا رینوپلاستی :

در جراحی زیبایی بینی مهم ترین هدفی که دنبال می شود حذف ایرادات موجود در بینی و فرم دهی زیباتر به بینی است. این جراحی همانطور که از نامش پیداست در دسته جراحی های زیبایی قرار می گیرد. در جراحی زیبایی بینی قوس روی بینی فرم داده می شود و نوک بینی کوچک می شود و افتا کی بینی از بین می رود.

بعضی از افراد به اشتباه گمان می کنند بینی کج و بینی انحراف یکی هستند اما این دو جراحی متفاوت است. انحراف بینی در ناحیه سپتو و یا داخل بینی اتفاق می افتد. در اکثر مواقع این انحراف با چشم دیده می شود. امکان دارد تیغه بینی تاثیری در ظاهر بینی نداشته باشد اما کجی بینی یکی از عوارضی است که در ظاهر بینی قابل مشاهده است.

عمل انحراف بینی یا سپتوپلاستی :

در بین لوله های بینی در ناحیه داخلی یک تیغه به اسم سپتو وجود دارد. در بعضی از افراد این تیغه داری انحرافی است که باعث بروز مشکلات در افراد می شود. برای مثال انحراف تیغه بینی باعث افزایش آبریزش بینی، خرخر کردن و اختلال در عملکرد طبیعی بینی می شود.

به همین علت افراد برای بهتر شدن وضعیت بینی برای جراحی بینی سپتوپلاستی اقدام می کنند. تفاوت جراحی انحراف بینی با جراحی رینوپلاستی این است که این جراحی در دسته های جراحی درمانی قرار می گیرد. هدف از جراحی انحراف بینی یا سپتوپلاستی زیبایی نیست بلکه درمانی است. جراحی بینی کج زیر جراحی رینوپلاستی قرار می گیرد.

جراحی بینی ترمیمی :

جراحی ترمیمی بینی مشکلات بینی را اصلاح می کند. جراحی ترمیم بینی یا رینوپلاستی ثانویه عمل شایعی است که زیرا افراد بسیاری هستند که جراحی بینی انجام می دهند اما به پزشک با تجربه ای مراجعه نمی کنند و به دلیل قیمت کم پزشک نامناسبی را انتخاب می کنند.

این اتفاق باعث می شود که بینی مورد نظر خود را نداشته باشید و با مشکلات عملکردی و ساختاری روبه رو شوید و نفس کشیدن مشکل باشد. باید یکسال صبر کنید و بعد از اینکه بینی شکل نهایی را گرفت برای جراحی بینی ترمیمی اقدام کنید.

انواع بینی و ویژگی های آن

انواع مدل عمل بینی

قبل از عمل بینی باید با پزشک خود درباره مدل عمل بینی خود صحبت کنید و با او مشورت کنید. در ادامه به مدل های عمل بینی می پردازیم :

بینی طبیعی :

همانطور که از نامش پیداست ویژگی های ظاهری بینی طبیعی است و شکل آن مانند بین های طبیعی افراد می ماند. برای مثال در این نوع بینی نوک بینی به سمت بالا کشیده نمی شود و پل بینی صاف است. در این نوع مدل بینی تغییرات محدودی صورت می گیرد.

در جراحی بینی طبیعی اولویت با بهترش دن شکل بینی است طوری که با اجزای صورت هماهنگی داشته باشد و تناسب چهره را بهتر کند. مشکلات عملکردی و ساختار بینی در این نوع جراحی بهتر بهبود می باید و جراح با محدودیت های کمتری روبه رو می شود.

بینی فانتزی :

در بینی های فانتزی محدوده تغییراتی که در ناحیه بینی ایجاد می شود بسیار بیشتر است. برای مثال نوک بینی تا زاویه 100 تا 105 درجه از لب فرم دهی می شود. به دلیل اینکه نوک بینی بالا کشیده می شود قوس و انحنای پل بینی شدید است. به همین علت بینی فانتزی، بینی عروسکی  هم نام دارد.

سایز بینی های فانتزی بسیار کوچک است و این نوع بینی مناسب برای کسانی است که صورت کوچک دارند و استخوان صورت آن ها از ظرافت زیادی برخوردار است. بینی فانتری به هر فردی توصیه نمی شود.

بینی نیمه فانتزی :

عمل بینی نیمه فانتزی ویژگی هایی شامل بینی طبیعی و فانتزی را داراست. برای مثال در بینی های نیمه فانتزی پل بینی به اندازه بینی طبیعی صاف نیست اما با شدت بین های فانتزی به سمت بالا کشیده نشده است. سایز بینی نیمه فانتزی به اندازه بین های فانتزی کوچک نمی شود ولی سایز بینی طبیعی را نیز ندارد.

عمل بینی چه مراحلی دارد ؟

جراحی بینی آن دسته از جراحی های پیچیده است که به دقت بالایی نیاز داد. جراح بینی مراحل مشخصی را برای انجام این جراحی دنبال می کند. افرادی که قصد انجام این جراحی را دارند تمایل به شناخت این جراحی دارند. در این جراحی برشی در داخل سوراخ های بینی ایجاد می شود.

در بعضی از موارد این برش در بیرون از بینی و پایین بینی ایجاد می شود. هنگامی از این روش استفاده می شود که نیاز به پیوند غضروف به نوک بینی یا تغییر شکل نوک بینی باشد. اگر نیاز به کوچک کردن بینی باشد کناره های بینی هم برش داده می شود. با ایجاد برش های کوچکی در اطراف بینی استخوان بینی شکسته می شود و بینی تغییر شکل می دهد.

بعد از تمام شدن جراحی در بعضی از موارد یک اسپلینت فلزی یا پلاستیکی روی بینی قرار می گیرد و از بینی در مقابل ضربه محافظت می کند. تامپون و یا اسپلینت پلاستیکی در داخل سوراخ های بینی قرار می گیرد تا دیواره تیغه بینی در جای خود ثابت بماند و مجرای بینی از یکدیگر جدا بماند. در ادامه با مراحل عمل بینی بیشتر آشنا می شوید :

مرحله اول (بیهوشی) :

قبل از جراحی فرد بیهوشی می شود تا در هنگام عمل احساس راحتی کند. در بعضی موارد می توان از بی حسی موضعی استفاده کرد ولی در بیشتر موارد افراد به طور کامل بیهوش می شوند. برای نوع بیهوشی بهترین انتخاب به بیمار پیشنهاد می شود.

مرحله دوم ( ایجاد برش) :

رینوپلاستی به دو روش باز و بسته انجام می شود که در روش بسته برش های ایجاد شده در داخل بینی است و مخفی است اما در روش باز برش های ایجاد شده در زیر تیغه بینی است. در طول این روش پوستی که روی استخوان بینی و غضروف بینی کشیده شده است برداشته می شود و ساختار بینی تغییر شکل داده می شود.

مرحله سوم ( تغییر ساختار بینی ) :

بخشی از استخوان ها و غضروف بینی در بینی هایی که سایز بزرگی دارند برداشته می شود. بعضی اوقات در هنگام جراحی نیاز به پیوند غضروف نیست. در بیشتر موارد غضروف تیغه بینی کمک گرفته می شود و یا در موارد خاص از غضروف گوش استفاده می شود.

مرحله چهارم ( اصلاح تیغه بینی ) :

اگر تیغه بینی کج باشد در هنگام جراحی این مشکل اصلاح می شود. با اصلاح این مشکل بعد از جراحی تنفس فرد بهتر می شود.

مرحله پنجم ( اصلاح نوک بینی ) :

اگر نوک بینی حالت بزرگی داشته باشد باید در هنگام جراحی نوک بینی اصلاح شود. با اصلاح نوک بینی زاویه بینی و لب مناسب می شود و خوش فرم می شود.

مرحله ششم ( بخیه زدن بینی بعد از جراحی ) :

هنگامی ساختار بینی شکل گرفت و عیب های بینی برطرف شد پوست بینی بر روی بینی قرار می گیرد و برش های ایجاد شده بسته می شود و بخیه زده می شود.

مرحله هفتم ( اسپلینت روی بینی ) :

چند روز اول بعد از جراحی بینی اسپلینت یا گچ روی بینی قرار می گیرد تا از بینی محافظت کند. این دوره اهمیت زیادی  دارد و در دوره نقاهت باید اقداماتی در این مورد انجام شود.

عمل بینی چه روش هایی دارد ؟

عمل بینی از دو روش باز و بسته تشکیل می شود که در ادامه به این روش ها می پردازیم :

عمل بینی به روش بسته :

جراحی بینی به روش بسته روشی است که اولویت دارد زیرا همه برش های جراحی در داخل بینی انجام می شود و زخم ها همه داخلی هستند با اینکه برش ها پنهان هستند جراح هنوز می تواند به نقاط زیادی از بینی دسترسی پیدا کند تا به طیف وسیعی از موارد زیبایی و ساختاری رسیدگی کنند.

عمل بینی به روش باز :

جراحی بینی به روش باز امکان دسترسی بیشتری به غضروف و استخوان بینی می دهد اما امکان دارد جای زخم کوچک روی بینی باقی بماند. در این روش با یک برش در ناحیه غضروف بین دو بینی پزشک می تواند پوست را از نوک بینی بلند کند و غضروف را دقیق شکل دهد. هنگام بهتر شدن جای برش زخم بسیار کوچک می شود و به طور نادیده روی بینی می ماند.

عوارض جراحی بینی به روش بسته

جراحی بینی به روش بسته عوارضی دارد که در صورت رعایت نکردن آن ها امکان دارد آسیب های زیادی به افراد وارد شود. در ادامه با عوارض جراحی بینی به روش بسته آشنا می شوید :

  • امکان آسیب به ساختار بینی
  • امکان محدود جراحی های ترمیمی
  • نیازمند مهارت بالا
  • دشواری تجسم بینی در حالت طبیعی
  • محدودیت در موارد اصلاحی

عمل بینی چه مراحلی دارد ؟

انواع عمل بینی به روش بسته :

تکنیک‌های مختلفی برای عمل بسته بینی وجود دارد. انواع جراحی بینی به روش بسته عبارتند از:

 جراحی بینی به روش بسته پرزرویشن

پرزرویشن رینوپلاستی (preservation rhinoplasty) نوعی تکنیک جراحی بینی مدرن کم تهاجمی است. هدف عمل بینی بسته به روش پرزرویشن، اصلاح عیوب ظاهری در عین حال حفظ آناتومی طبیعی بینی است تا بافت‌های زیرین کمتر آسیب ببینید. مزیت روش بسته پرزرویشن این است که عوارض جانبی آن کمتر از تکنیک‌های دیگر است.

 جراحی بینی به روش بسته پلاسما

در روش پلاسما برشی در ساختار بینی نداریم. پلاسما بینی نوعی روش عمل بینی بسته برای بینی‌های گوشتی است که نقاط ریزی روی پوست بینی با دستگاه پلاسماجت سوزانده می‌شود. دستگاه پلاسما جت هوای بین پوست بینی و پراب دستگاه را یونیزه می‌کند، در نتیجه میدان مغناطیسی ایجاد شده و پلاسما تولید می‌شود.

این پلاسمای تولید شده سطح پوست را تصعید می‌کند. هرچند این روش بیشتر مناسب بینی‌های گوشتی است اما بینی‌های استخوانی هم می‌توانند برای ایجاد فرم دلخواه بینی از جراحی بینی بسته با پلاسما استفاده کنند. این روش با کمترین عوارض باعث فرم‌دهی و لیفت بینی  می‌شود.

جراحی بینی به روش بسته به چه صورت است؟

در رینوپلاستی بسته که گاهی به آن رینوپلاستی داخل بینی نیز گفته می‎ شود، جراح تمام برش ‎ها را در داخل سوراخ ‎های بینی ایجاد می‎ کند. در نتیجه بینی به طور کامل باز نشده و ساختار زیرین آن خیلی خوب نمایان نمی‎ شود. تمام کارها از طریق منافذ باریک ایجادشده در هر سوراخ بینی انجام می‎ شود و جراح دید محدودی دارد. به ‎همین ‎دلیل، انتخاب یک جراح ماهر و دیدن نمونه‏ کارهای قبلی وی ضروری است.

علاوه ‎بر عدم وجود جای زخم قابل مشاهده، عمل جراحی بینی به روش بسته نسبتا سریع است و منجر به تورم زیاد یا دوره نقاهت طولانی نمی شود. معمولا تحت بیهوشی عمومی انجام می‎ شود، زیرا می‎ تواند منجر به تجمع خون در گلو شود که در صورت هوشیاری بیمار به طور بالقوه خطرناک است.

هنگامی‎ که بی‎ حس شدید، جراح برش هایی را در داخل سوراخ‎ های بینی شما ایجاد می ‎کند. سپس از این طریق پوست را از غضروف جدا می کند و با افزودن یا تراشیدن غضروف یا استخوان روند تغییر شکل بینی را آغاز می ‎کند. وقتی شکل‎ دهی کامل شد، بخیه زدن و گچ‎گیری یا اسپلینت بینی انجام می‎ شود. معمولا جراحی بینی به روش بسته ۱ تا ۲ ساعت طول می‎ کشد. در مطلبی با عنوان جراحی بینی به روش بسته نی نی سایت، به همراه فیلم عمل بینی به روش بسته به نکات جالبی در این زمینه اشاره شده است.

کلام آخر

قبل از انجام جراحی بینی از افراد با تجربه کمک بخواهید و از قبل درباره جراحی بینی به روش بسته تحقیق کنید و با آگاهی دست به انجام این روش بزنید. ممنون از این که تا آخر مقاله عوارض جراحی بینی به روش بسته همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

امتیاز دهید
نوشتهٔ پیشین
هزینه جراحی بینی استخوانی سال 1401 ❤️
نوشتهٔ بعدی
عوارض جراحی انحراف بینی ✅【سال 1402】

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
دریافت مشاوره (کلیک کنید)