آیا جراحی بینی ترسناک است؟

ترس از جراحي بيني

آیا جراحی بینی ترسناک است؟ در بین افرادی که تصمیم دارند جراحی زیبایی بینی انجام دهند هستند افرادی که از انجام جراحی بینی می ترسند. البته اگر قصد آنها از انجام جراحی بینی زیباتر شدن است می توانند از این کار خودداری نمایند اما اگر دارای مشکلات ساختاری در بینی هستند انجام عمل جراحی بینی برای آنها الزامی به نظر می رسد و باید بر این ترس خود غلبه نمایند. ترس یک مکانیسم دفاعی بدن است که ناشی از فقدان یا کمبود دانش و آگاهی از آن پدیده است و در اثر یک خاطره بد در گذشته، شنیده ها و دیده های قبلی فرد به وجود می آید. ما تصمیم داریم با بررسی علل ترسیدن از جراحی بینی و ریشه یابی ترس بیمار، تاثیر ترس را بر روند عمل جراحی و بهبودی بیمار را بررسی نماییم. در این مقاله سعی می کنیم روش هایی را بیان نماییم که بتوانید با انجام آنها بر ترس قبل و بعد از عمل جراحی غلبه نمایید.

ترس از بیهوشی

ترس از بیهوشی یکی از شایع ترین ترس هایی که افراد در تمامی عمل های جراحی با آن مشکل دارند. در این نوع ترس بیمار می ترسد که بعد از بی هوشی به هوش نیاید؛ اما امروزه شرایطی در علم به وجود آمده است که امکان چنین حادثه ای تقریبا صفر است. دلیل کاهش احتمال مرگ در اثر بیهوشی را در ادامه خواهیم گفت.
• پیشرفت در دستگاه های اتاق عمل
امروزه با توجه به پیشرفتی که در علم به وجود آمده اتاق های عمل یکی از امن ترین مکان ها برای درمان بیمار شده است. دستگاه های مختلفی در زمان جراحی به بیمار متصل می شود که با کوچکترین مشکل سریعا پزشک را مطلع می نماید. انجام اقدامات به موقع در زمان مشکل این امکان را به وجود آورده که بیمار بدون اطلاع از مشکلات داخل اتاق عمل به هوش آمده و زندگی خود را مانند قبل از عمل ادامه دهد.
• حضور متخصص بی هوشی در اتاق عمل
پزشک متخصص بی هوشی به شکلی تعلیم دیده است که هر فرد را با توجه به سن، وزن و بیماری هایی که دارد به شکل مجزایی بیهوش نماید. متخصص بیهوشی سال های زیادی برای به دست آوردن تخصص خود زمان و انرژی صرف نموده است. امروزه متخصصین بی هوشی نوزادان را برای انجام عمل قلب باز بی هوش می نمایند و بعد از چندین ساعت عمل سخت نوزاد به هوش آمده و به زندگی خود ادامه می دهد. انجام عمل جراحی زیبایی بینی یکی از آسان ترین عمل های جراحی در زمینه بی هوشی می باشد. اصولا در یک فرد سالم که پرونده پزشکی مشخصی دارد، احتمال خارج نشدن از بی هوشی وجود ندارد.
• پیشرفت در صنایع دارویی
علاوه بر دستگاه های فوق پیشرفته، پزشکان و کادر مجرب بیهوشی، که در زمان جراحی علائم حیاتی را کنترل می کنند، امروزه داروهای بی هوشی نیز پیشرفت نموده و داروهایی با ضریب ایمنی بالا و عوارض کم در اتاق عمل استفاده می شود. در گذشته بعد از بی هوشی تا مدتی بیمار درگیر عوارض بیهوشی بود؛ اما امروزه چنین عوارضی در بیماران مشاهده نمی شود و بیماران بلافاصله بعد از به هوش آمدن می توانند زندگی عادی داشته باشند.

 ترس از بیهوشی
ترس از درد

آیا جراحی بینی ترسناک است؟ ترس از درد از دیگر مشکلاتی است که بعضی افراد را قبل از انجام عمل جراحی بینی به استرس می اندازد. سطح تحمل درد در هر فرد متفاوت است. حتما در اطراف خود دیده اید که افرادی بعد از یک تلنگر مدت ها آه و ناله می کنند در حالی که بعضی دیگر دردهای شدید را به آرامی مدیریت می نمایند. پس نمی توان قضاوت نمود که بیمار بعد از انجام عمل جراحی چه میزان درد را تحمل می کند. از سوی دیگر درد در عضو آسیب دیده از حرکت عضو یا متٱثر شدن آن است. از آنجا که بینی عضوی است که میتوان آن را بیحرکت نگاه داشت، میتوان گفت پس از جراحی بینی درد وجود ندارد و آن حس بد تورم و انسداد موقت بینی است که در پاره ای از افراد درد تعبیر میشود. پس میتوان گفت درد در بیماران متفاوت است و پزشک برای کنترل درد تدابیری می اندیشد تا بیمار بتواند زندگی عادی و دوران نقاهت مطلوبی داشته باشد.
برای پیشگیری از درد بعد از انجام جراحی بینی می توانید توصیه های زیر را در دستور کار قرار دهید.
• بهتر است چند روز استراحت داشته باشید. به صدای بدنتان گوش دهید و تا زمانی که احساس می کنید نیاز دارید استراحت کنید. معمولاً دو روز بعد از جراحی بیمار می تواند فعالیت روزانه خود را آغاز نماید اما این یک قانون نیست و بعضی افراد نیاز به زمان بیشتر و بعضی دیگر در کمتر از این زمان کار خود را شروع می کنند.
• داروهای تجویز شده پزشک را دقیقا در زمان مشخص مصرف نمایید. با این کار نه تنها درد در شما کنترل می شود بلکه از بروز مشکلاتی چون عفونت، التهاب و … جلوگیری می شود و طبیعتا درد ناشی از به وجود آمدن این چنین مشکلات را نیز تحمل نخواهید کرد.
• بالا نگه داشتن سر و استفاده از کمپرس آب سرد در 48 ساعت اولیه بعد از عمل کمک خوبی به کاهش ورم و درد بینی می نماید.
• غذاهای نرم مصرف کنید که نیاز به جویدن کمتر باشد.
امروزه عملا جراحی بینی یکی از آسانترین انواع عمل های جراحی به شمار می آید که بیمار در آن درد و خونریزی فوق العاده کمی را تجربه می کند. از این رو ترس از درد کاملا اشتباه است زیرا پزشک با تجویز مسکن هر نوع دردی را تحت کنترل در می آورد.

ترس از درد

ترس از موفق نبودن عمل

متاسفانه هستند افرادی که برای انجام عمل جراحی بینی و مشکلات ساختاری بینی به پزشک مراجعه نموده اند و بعد از عمل نه تنها بینی زیبایی نداشته اند، بلکه مشکلات تنفسی آنها هم حل نشده است. این قضایا باعث ایجاد نگرانی و استرس در بیمار می شود. برای مدیریت این مشکل باید در انتخاب پزشک دقت کافی داشته باشید. اصولا پزشکان جراحی پلاستیک فقط در زمینه زیباسازی بینی آموزش دیده اند و جراحان فک و صورت که در واقع دندانپزشک متخصص هستند کار در بخشهای غیر استخوانی را آموزش نمی بینند. در صورتی که بینی بیمار دچار مشکلات ساختاری باشد و بیمار در تنفس دچار مشکل شوید باید برای عمل بینی به سراغ متخصص گوش، حلق و بینی برود. اصولا متخصصین گوش، حلق و بینی علاوه بر عمل جراحی زیبایی بینی روی مشکلات بینی نیز تسلط کافی دارند و این توانایی را دارند که همزمان با زیبایی بینی مشکلات تنفسی بیمار را نیز برطرف نمایند. یکی از مسایلی که به بیمار کمک می کند رزومه پزشک است. امروزه پزشکان از نمومه های جراحی خود آلبومی تهیه نموده اند که شما می توانید با مقایسه خود با افراد تحت عمل از کار پزشک خود اطمینان حاصل نمایید.
تا قبل از عمل این پزشک است که باید کار خود را به درستی انجام دهد اما بعد از عمل جراحی این بیمار است که با مراقبت های دقیق نتایجه عمل را تضمین می کنید. استفاده از داروها، درست بستن چسب، شستشوی بینی، استراحت مناسب و … کارهایی که بیمار باید بعد از عمل انجام دهد.

ترس از نتیجه عمل

بیشترین ترس در میان افراد که قصد عمل جراحی دارند ترس از این است که به تیجه دلخواه خود نرسند.آیا جراحی بینی ترسناک است؟ در این زمینه اولا باید واقع بین بود برای مثال اگر بینی گوشتی دارید باید روی مدل های فانتزی خط قرمز بکشید زیرا این مدل ها روی بینی گوشتی پیاده نمی شود و یا در مدت کوتاهی فرم اولیه خود را از دست می دهد. بینی باید در تناسب با دیگر اعضای صورتتان باشد در صورتی که صورتی درشت دارید بهتر است بینی خود را بیش از اندازه کوچک نکنید. در گرفتن نتیجه مطلوب واقع گرایی بیمار حرف اول را می زند. پزشک نیز با گفتن صلاح بیمار می تواند کمک کند که بیمار توقع خود را کم کند. ما معتقد هستیم پزشک می تواند با دادن اطلاعات درست به بیمار دید او را باز نماید و توقع او را از بینی ایده آل منطقی و واقعی کند.
ترس از باقی ماند جای بخیه از دیگر مشکلاتی است که بیماران را آزار می دهد. تکنیک های عمل جراحی بینی به گونه ای است که بینی از جاهایی که نیاز است شکافته می شود و بخیه می خورد که تا سر حد ممکن بعد از مدتی آثار زخم دیده نشود.
مشکلاتی که بعد از عمل ممکن است پیش بیاید نیز از ترس های بیماران است. آیا جراحی بینی ترسناک است؟ بیمار می ترسد مبادا بعد از عمل تنفس سختی داشته باشد و یا صدای او عوض شود. در توضیح این مسئله باید گفت بیماری که توقع واقع بینانه داشته باشد و ترجیح بدهد اشکلات و ایرادات بینی او حل شود نه تنها با مشکلات گفته شده روبرو نخواهد شد بلکه تنفس بهتری بعد از عمل تجربه می کند و صدای او تغییری نخواهد کرد. این مشکلات بیشتر در افرادی که مدل های فانتزی و عروسکی را ترجیح می دهند پیش می آید.

ترس از نتیجه عمل

راهکار مقابله با ترس جراحی بینی

مااعتقاد داریم ترس ناشی از عدم آگاهی است و بیشتر از تصورات ذهنی است که ایجاد می شود؛آیا جراحی بینی ترسناک است؟ فکر کردن به مشکلات، درد، بی هوشی، نتیجه عمل، مشکلات بعد از عمل جراحی و … همه باعث استرس و اضطراب در بیمار می شود حال آنکه با کمی مثبت اندیشی می توانید تا مقدار قابل توجهی از این استرس و اضطراب بکاهید. ما توصیه می کنیم برای اینکه قبل از عمل حراحی بینی ترس و استرس کمتری داشته باشید بهتر است به چند نکته توجه نمایید.
• چند روز قبل از عمل معاشرت خود را بیشتر کنید و وقت خود را با مطالعه، بودن با دوستان و خانواده، دیدن تلویزیون و فیلم مورد علاقه تان، ورزش کردن و .. پر کنید. کمتر به عملتان فکر کنید و اگر می توانید با یوگا و مدیتیشن روح خود را آرام نمایید.
• به روزهای خوب فکر کنید. به روزهایی که بینی زیبایی دارید و جذابیت صورتتان چند برابر شده است. با فکر کردن به مسایل خوب به مقدار قابل ملاحظه ای ترس و استرس از شما دور می شود.
• خودتان به خودتان کمک کنید. هیچ کس به اندازه شما از خواسته هایتان، از نیازتان و از آنچه در شما می گذرد خبر ندارد. پس سعی کنید خودتان را آرام نگه داشته و آنچه که دوست دارید را تجسم کنید. خود را در موقعیت هایی قرار دهید که دوست دارید باشید این به شما کمک می کند که به خودتان اعتماد نموده و آرامش یابید.
• به پزشک اعتماد کنید. برای یافتن بهترین جراح بینی تمام تلاش خود را انجام دهید و بعد از یافتن پزشک به او اعتماد کنید. اگر پزشک انجام مدل خاصی از عمل را برای شما مقدور ندید به او گوش دهید و سعی کنید با پزشکتان در معنی و مفهوم بینی زیبا، به یک نظر واحد برسید. توصیه های پزشک را جدی بگیرید و خود را برای انجام یک عمل جراحی زیبایی آماده نمایید.
• واقع بین باشید؛ بینی شما پتانسیل تبدیل شدن به هر آنچه که شما بخواهید را ندارد پس بهتر است به جای فکر کردن به یک مدل خاص به زیبا و جذاب شدن صورتتان فکر کنید. مدلی که صورت شما را زیبا می کند حتی اگر مد نباشد بهترین انتخاب است. فراموش نکنید دلیل انجام دادن عمل جراحی زیبایی بینی زیبایی صورت شما است.
• به خود آموزش دهید. با مطالعه نحوه انجام عمل جراحی زیبایی بینی، اقداماتی که پزشک برای شما انجام می دهد، مراقبت هایی که باید بعد از انجام عمل داشته باشید می توانید با دید باز و خیالی آسوده به سراغ عمل جراحی زیبایی بینی بروید.

راهکار مقابله با ترس جراحی بینی
آیا جراحی بینی ترسناک است؟ برنامه ریزی داشته باشید. به درستی برای انجام عمل جراحی برنامه ریزی کنید و برای گذراندن دوران نقاهت زمانی مناسبی را اختصاص دهید. رفتن به محل کار بعد از عمل جراحی بینی امکان پذیر نیست و بیمار باید زمانی را برای استراحت در نظر بگیرد. برای مراقبت از خود فردی را استخدام نمایید و یا از نزدیکان خود کمک بگیرید. داشتن یک همراه با حوصله که بتواند شما را در دوران نقاهت همراهی کند کمک بزرگی برای شما به شمار می آید.
• برای دوران نقاهت آماده باشید و اسباب استراحت خود را از قبل فراهم کنید. برای مثال بعد از انجام عمل جراحی زیبایی بینی نیاز به مبل راحتی یک نفره و یا چند بالش دارید تا در زمان خواب سرتان را بالا بگیرید. کمپرس آب سرد برای کاهش التهاب و ورم مفید است.
• بدون مشورت پزشک آرامبخش مصرف نکنید. اگر استرستان زیاد است آن را با پزشک در میان بگذارید تا در صورت نیاز برای شما آرامبخش تجویز نماید اما به هیچ عنوان خود سرانه هیچ نوع آرامبخشی مصرف نکنید چون ممکن است در روند عمل جراحی تاثیرگذار باشد.

امتیاز دهید
نوشتهٔ پیشین
تا چه مدت چسب باید روی بینی باشد؟
نوشتهٔ بعدی
آمار جراحي بيني در ايران و جهان

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
دریافت مشاوره (کلیک کنید)