جراحی بینی به روش باز

جراحی بینی به دو روش باز و بسته انجام می شود. در جراحی بینی به روش باز، یک برش به شکل v کوچک بر روی پوست بینی ایجاد می شود و با این برش، حفره های بینی به دو قسمت تقسیم می شوند و با این روش می توان نوک بینی را بالا کشید. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

جراحی بینی به روش باز

این جراحی باید توسط متخصص حلق و گوش و بینی انجام شود. این جراحی به پزشک اجازه می دهد تا روی موقعیت طبیعی غضروف بینی به راحتی کار کند روی ساختار بینی کاملا مسلط باشد. همچنین با انجام این جراحی می توان حالت قرینگی و فاصله بینی از صورت و همچنین توله کل بینی حالت کوفتگی یا کشیدگی بینی را تغییر جراح پلاستیک با به وجود آوردن یک برش کوچک در ستون پوستی که سوراخ های بینی را از هم جدا می‌ کند و کلوملا نام دارد. پوست بیمار را از نوک بینی جدا می کند. این بارش باعث می شود تا پزشک مشاهده کاملی بر روی غضروف بینی داشته باشد و همچنین جای برش بسیار غیر قابل مشاهده خواهد بود. اما در روش جراحی بسته هیچگونه برشی بر روی سطح پوست زده نمی شود. بعضی از جراحان جراحی بسته را ترجیح می دهند. اما اکثراً جراحی بینی به روش باز را انتخاب می کند. البته باید گفت که هر دو روش با برش های درونی و بیرونی صورت می گیرد تا بتوان به استخوان و غضروف بینی دسترسی پیدا کرد‌.

جراحی بینی به روش باز

جراحی بینی در چه مواردی صورت می گیرد؟

تومور بینی لبه شکاف دار یا عدم وجود کم در دهان بیمار برجستگیهای بیش از اندازه در ساختارهای مخالف بینی به خصوص در داخل بینی توسط بینی جدار بینی یا کج بودن سپتوم بینی

نحوه انجام جراحی بینی به روش باز

در جراحی بینی به روش باز علاوه بر برش هایی که در داخل بینی زده می شود، یک برش در زیر بینی و بر روی کلوملا به وجود می آید. بعد از آن پوست بینی از بافت جدا شده و جراح می‌ تواند با دیده و تسلط کامل بر روی بینی تمامی ایرادات آن را بر طرف کرده و در آخر بریدگی ها را بخیه خواهد زد.

مزایای جراحی بینی به روش باز

جراح دید مستقیمی به ساختار داخلی بینی خواهد داشت به همین علت بروز عدم‌ تقارن کم تر خواهد بود. انجام این روش برای افرادی که دارای بینی فرورفته کج و پیچ خورده هستند، بسیار کاربردی است. نتیجه عمل کاملاً رضایت بخش خواهد بود. با انجام این جراحی غضروف های بینی و تمام ویژگی های داخلی بینی در معرض دید پزشک قرار می گیرند و کار را برای پزشک راحت‌ تر می‌ کند و گذاشتن پروتز زیاد گرافت های استخوانی و غضروفی راحت‌تر انجام می‌شود. انجام جراحی بینی ترمیمی با این روش انجام می شود به دلیل دید بهتر جراح به راحتی می توان غضروف نوک بینی را اصلاح کرد. همچنین قرار دادن پروتز یا گرافت های استخوانی و غضروفی راحت‌تر انجام می‌ شود. به دلیل این که پیوند غضروف بیشتر جراحی‌ های باز بینی انجام می شود.  چرا که کنترل بیشتری بر روی قرار دادن گرافت دارد و خطر حرکت گرافت کم تر است.

معایب جراحی بینی

به دلیل تهاجمی بودن جراحی بینی ریکاوری بعد از جراحی مقداری طولانی خواهد بود. به دلیل این که گردش خون در نوک بینی ضعیف است و به خاطر شکاف های خارجی جای زخم کوچک روی کلوملا تا چند هفته باقی می ماند. اما اگر جراح با تکنیک صحیح آن را بخیه بزنند بعد از بهبودی جای بخیه باقی نخواهد ماند. زمان انجام این جراحی مقداری طولانی تر است. به دلیل اینکه در این روش میزان کاری که بر روی بینی انجام می شود، بسیار گسترده تر است.  یکی از بزرگ ترین معایب این جراحی تورم طولانی تر بینی است. زیرا شکاف های بیشتری در این جراحی زده می شود و ممکن است تا چند هفته طول بکشد تا تورم نوک بینی کاهش پیدا کند.

عوارض جراحی بینی به روش باز

اگر جراحی بینی توسط یک پزشک با تجربه و متخصص صورت نگیرد، ممکن است عوارضی به وجود بیاید. عوارض جراحی بینی شامل:

  • نیاز به عمل ترمیم مجدد بینی
  • عدم اصلاح معایب بینی
  • سر بالا شدن بیش از حد بینی
  • کاهش بیش از حد سایز بینی و اختلالات تنفسی
  • عدم تقارن در سوراخ های بینی

عوارض جراحی بینی به روش باز

جراحی بینی با روش بسته

جراحی بینی بسته یکی دیگر از روش های جراحی است. در این روش، جراح از طریق به وجود آوردن برش داخل سوراخ‌ های بینی، جراحی را انجام می ‌دهد، به همین علت همه برش ‌ها از داخل بینی زده می ‌شود و پوست خیلی محدود  از ساختمان غضروفی و استخوانی جدا شده و توسط ابزار به خصوصی بالا نگه داشته می‌ شود تا جراح بتواند کار خود را انجام دهد، به همین دلیل دید دو چشمی پزشک در این روش کاملا محدود است. در روش بسته ترمیم‌ها سریع ‌تر صورت می گیرند.

مزایای جراحی بینی به روش بسته

  • زمان جراحی در این روش حدود یک ربع کم‌ تر از روش باز است.
  • گردش خون بیشتر در پوست نوک بینی صورت می گیرد.
  • میزان کبودی و تورم ایجاد شده در این روش کمتر است.
  • احتمال بروز ضعف در افراد در این روش کمتر است.
  • روی پوست کلوملا برشی وجود ندارد.

معایب جراحی بینی به روش بسته

  • نیاز مهارت بالا
  • دشواری تجسم بینی در حالت طبیعی
  • محدودیت در موارد اصلاحی
  • امکان آسیب به ساختار بینی
  • گاهی اوقات جراح نمی‌تواند تمام خواسته‌ های متقاضی را برآورده کند

در واقع باید گفت که در جراحی بینی بسته تنها ایرادات ظاهری بینی برطرف خواهند شد و تغییرات بسیاری در ساختار بینی ایجاد نخواهد شد. به همین علت افرادی که متقاضی جراحی بینی به روش بسته هستند، باید از نتیجه این جراحی انتظارات منطقی داشته باشند و همچنین افرادی که پل بینی آنها دارای تقارن بوده و نوک بینی آن ها متناسب است و ایرادات بینی آنها جزئی است، افراد مناسبی برای انجام جراحی به روش بسته هستند.
همچنین یکی از نکات مهمی که باید در مورد عوارض ایجاد شده ذکر شود این است که اگر در انتخاب جراح بینی دقت کافی داشته باشید عوارضی به جز تورم و التهاب و کبودی بعد از جراحی نخواهید داشت که که به مرور زمان رفع خواهد شد. همچنین انجام جراحی بینی به روش بسته یا به روش باز باید توسط جراح بینی متخصص و با تجربه صورت بگیرد.

مزایای جراحی بینی به روش بسته

مدل های جراحی بینی به روش باز

بینی طبیعی:

اصولاً افرادی که مدل بینی طبیعی را انتخاب می‌ کنند، فقط برای برطرف کردن ایرادات ظاهر بینی خود تصمیم به انجام این عمل گرفته ‌اند و قصد ندارند بینی بعد از جراحی تغییرات بسیاری داشته باشد. در مدل طبیعی زاویه بین نوک بینی و لب بالایی حدود ۹۵ درجه است و هیچ قوسی بر روی بینی صورت نمی گیرد.

بینی نیمه فانتزی:

در مدل بینی نیمه فانتزی علاوه بر اینکه بینی حالت طبیعی دارد اما روی بینی کمی غسل به وجود می آید و نوک بینی نسبت به مدل طبیعی کمی بالاتر می رود که این مدل حالتی بین طبیعی و فانتزی است.

بینی فانتزی:

در واقع در مدل بینی فانتزی زاویه نوک بینی کاملاً سربالا و قوز بینی بیشتر و همچنین سایز بینی در مقایسه با مدل طبیعی بیشتر خواهد بود. افرادی که این مدل را انتخاب می کنند، باید توقعات منطقی داشته باشند. به دلیل اینکه تغییرات غیر منطقی در بینی باعث به وجود آمدن عدم تناسب بین بینی و اجزای صورت و همچنین باعث بروز اختلالات تنفسی می شود.

مراقبت های بعد از جراحی بینی به روش باز

  • بعد از انجام جراحی از خوابیدن بر روی صورت به شدت خودداری کنید و به صورت طاق باز بخوابید.
  • در هنگام استراحت چند بالش زیر سر و بالاتنه خود بگذارید تا بالاتر از پاها قرار بگیرید.
  • تا ۷۲ ساعت بعد از جراحی برای کاهش تورم و کبودی از کمپرس های سرد در قسمت های اطراف بینی استفاده کنید.
  • پایه یک هفته بعد از جراحی بینی از غذاهای نرم و میکس شده استفاده کنید. برای جلوگیری از ایجاد فشار در بینی هنگام عطسه دهان خود را باز بگذارید.
  • حدود یک هفته پس از جراحی بینی ، برای جلوگیری از خیس شدن گچ بینی از حمام کردن بپرهیزید.
  • یک ماه بعد از جراحی بینی از فیلم کردن و تخلیه با فشار ترشحات بینی به شدت بپرهیزید.
  • در دو هفته اول از استعمال دخانیات اجتناب کنید. به دلیل اینکه استفاده از دخانیات روند بهبودی را کندتر می ‌کند.
  • حداقل به مدت یک ماه پس از جراحی بینی از قرار گرفتن زیر نور آفتاب مستقیم و انجام فعالیت های سنگین پرهیز کنید.

جراحی بینی به روش باز باید در چه سنی صورت بگیرد؟
اگر می خواهید نتیجه دائمی و موفقیت آمیزی است انجام جراحی بینی خود بگیرید باید این عمل را بعد از رشد کامل انجام دهید رشد کامل در پسران بعد از ۱۸ سالگی و در دختران بعد از ۱۶ سالگی است. اما اگر ظاهر بینی به گونه‌ای است که در اعتماد به نفس در روحیه افراد تاثیر منفی بسیاری گذاشته است محدودیت سنی قابل انعطاف خواهد بود.

مراقبت های بعد از جراحی بینی به روش باز

هزینه جراحی بینی به روش باز

باید گفت که هزینه جراحی بینی تا قبل از جلسه مشاوره و معاینه حضوری پزشک قابل تعیین نخواهد بود به دلیل اینکه اصلاحات مورد نیاز هر فرد ممکن است متفاوت باشد پس برای آگاه شدن از هزینه جراحی بینی به روش باز ابتدا باید به مطب جراح مراجعه کرده و بعد از مشاوره با او از هزینه جراحی بینی به روش باز مطلع شوید.

چه کسانی کاندیدای مناسب برای جراحی بینی به روش باز هستند؟

در بعضی از موارد افراد اصرار به انتخاب روش جراحی دارند، باید بدانند که اگر به دنبال نتیجه ای مطلوب از جراحی بینی هستند، بهتر است انتخاب تکنیک جراحی را به جراح بسپارند تا او بتواند مشکلات بینی را در نظر بگیرد. این افراد شامل:

  • افرادی که اسکلت و غضروف بینی شان ضعیف است و نیاز به پیوند غضروف و گرافت دارند.
  • افرادی که بینی آن ها پیچیدگی های زیادی دارد.
  • افرادی که می خواهند جراحی بینی ترمیمی انجام دهند.

تفاوت جراحی بینی به روش باز و بسته

از تفاوت های جراحی بینی باز و بسته می توان به میزان تورم بعد از آن اشاره کرد که میزان تورم در روش باز بیشتر از روش بسته است. در روش بسته هیچ برشی روی بینی به وجود نمی آید. در صورتی که در روش باز برش کوچکی روی پوست به وجود می آید.

چه زمانی می توان از روش جراحی باز استفاده کرد؟

در جراحی بینی به روش باز علاوه بر برش هایی که بر روی نوک و قسمت پایین بینی زده می شود، یک برش دیگر هم بر روی کلوملای بینی ایجاد می شود. اصولا این جراحی زمانی مورد توجه پزشک قرار می گیرد که علاوه بر مسائل زیبایی مانند بالا بردن نوک بینی، کاهش قوس بینی و صاف کردن غضروف بینی نیاز به انجام یک سری مراحل ترمیمی هم باشد. به عنوان مثال در جراحی بینی های قوس دار که دارای برآمدگی هستند، استفاده از جراحی بینی به روش باز نتیجه ی بهتری خواهد برای فرد می تواند داشته باشد. موارد دیگر شامل:

  • ساختمان غضروف و سوراخ های بینی نامتقارن باشد.
  • جنس بینی گوشتی باشد.
  • علاقه به انجام اصلاحاتی برای زیبای بینی علاوه بر اقدامات ترمیمی بینی باشد.
  • تشخیص جراح استفاده از جراحی به روش باز برای ایجاد تغییرات مورد نظر بیمار باشد.
  • برطرف کردن ایرادات مادرزادی مانند: لب شکری، انحراف، پولیپ و …

کلام آخر

با سپاس از شما همراهان گرامی که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید. در صورت داشتن هر گونه نظر یا پیشنهاد می توانید آن را با ما به اشتراک بگذارید.

 

امتیاز دهید
نوشتهٔ پیشین
جراحی بینی طبیعی
نوشتهٔ بعدی
جراحی بینی عروسکی

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
دریافت مشاوره (کلیک کنید)