ما در این مقاله سعی داریم شما را با عمل بینی استخوانی در ونک آشنا کنیم. امروزه عمل بینی استخوانی ممکن است که به دلایل زیبایی مانند اصلاح سوراخ های بینی بزرگ و یا اصلاح قوز بینی و یا به دلایلی مانند پولیپ بینی صورت گیرد، به طور کلی عمل بینی استخوانی برای اصلاح شکل های بینی می باشد که این نوع از عمل بینی عوارض کمتری را نسبت به عمل جراحی بینی گوشتی دارد و نتیجه بهتری را برای افراد خواهد داشت. در ادامه برای آشنا شدن با عمل بینی استخوانی در ونک با ما همراه باشید.
عمل بینی استخوانی چیست ؟
رفع نواقص بینی مانند انحراف تیغه بینی، عدم تناسب با سایر اجزای صورت، حذف قوز و اصلاح افتادگی بینی از مهم ترین دلایل عمل بینی استخوانی هستند. برخی افراد به دنبال راه حلی مانند جراحی بینی استخوانی بدون عمل هستند. توجه داشته باشید که این نواقص تنها با انجام دادن عمل جراحی مشخص می شوند. به عقیده بسیاری از جراحان، جراحی بینی استخوانی ساده تر از جراحی بینی گوشتی است.
پوست نازک تر و ساختار غضروفی قوی تر کار جراح را تسهیل می کند و بنابراین اثرات بیشتری خواهد داشت. در بسیاری از چهره ها وجود برآمدگی در بینی باعث برهم خوردن تناسب بین قسمت های صورت می شود. بنابراین چنین بینی هایی نیاز به جراحی دارند. برای رضایت بیشتر از نتیجه عمل باید مدل بینی خود را انتخاب کنید. اولین قدم در این مسیر انتخاب جراح مناسب است.
ویژگی های بینی استخوانی
معمولا در هنگام ویزیت توسط جراح، نوع بینی شما تشخیص داده می شود. اما برای اطلاع بیشتر از طریق مقایسه با گزینه های زیر می توانید نوع گوشتی یا استخوانی بودن بینی خود را متوجه شوید، یک بینی استخوانی دارای ویژگی های زیر می باشد :
- استخوان بینی باریک است.
- بینی استخوانی معمولا دارای قوز است.
- پوست روی استخوان نازک و انعطاف پذیر است.
- پره های بینی کوچک و نازک است.
- غضروف نوک بینی بسیار محکم است.
جراحی بینی استخوانی چه روش هایی دارد ؟
با توجه به نوع بینی استخوانی بیمار، جراحی بینی به دو روش باز و بسته انجام می شود. در ادامه با روش های جراحی بینی استخوانی آشنا می شوید :
در روش جراحی باز یک برش در ناحیه میانی بینی در بین دو غضروف ایجاد می شود و سپس پوست بینی با برش در لبه داخلی پره ها بالا می رود. غضروف بالایی بینی از تیغه میانی بینی جدا می شود و سپس بینی بخیه زده می شود و سپس بیمار به اتاق ریکاوری منتقل می شود. عمل بینی استخوانی به روش باز محبوبیت بیشتری دارد و پزشک در این روش دید وسیع تر و بهتری روی بینی دارد.
جراحی بینی به روش بسته :
جراحی بینی بست شامل این برش ها نمی باشد. جراح تمام مراحل عمل را از طریق حفره های بینی انجام می دهد و هیچ برشی را در قسمت بیرونی صورت بیمار ایجاد نمی کند. بسیاری از جراحان عقیده دارند که جراحی بینی بسته دقت کمتری دارد و انجام موفقیت آمیز آن دشوارتر از جراحی باز بینی است. با این حال عمل بینی به روش بسته مزایای خاص خود را دارد.
جراحی بینی به روش بسته یک روش عالی برای بیمارانی است که از ظاهر نوک بینی خود رضایت دارند و نیازی به تغییر در ناحیه نوک بینی ندارند. هنگام انتخاب بین جراحی باز و بسته بینی باید با جراح درباره ی این که کدام روش بهترین نتایج را برای شما دارد، صحبت کنید. بسیاری از جراحان تمایل دارند از تکنیک هایی استفاده کنند که در آن تخصص دارند. بنابر این اگر برای انجام جراحی زیبایی اضطراب دارید باید با جراح خود در مورد اهداف مد نظر خود صحبت کنید.
جراحی بینی استخوانی چه مزایایی دارد ؟
اگر جزو آن دسته افرادی هستید که دارای بینی های استخوانی می باشید حتما می دانید که برای شروع پروسه های تحقیق و انتخاب پزشک جراح و همچنین اقدام برای عمل جراحی بینی نیاز به انگیزه های کافی دارید، جذابیت و زیبایی ها بعد از عمل جراحی نیاز به انگیزه برای انجام عمل جراحی دارد، اما اطلاع از مزایای جراحی بینی استخوانی به افراد می کند که تا تصمیم جدی تری را در این باره بگیرید.
مزایای جراحی بینی استخوانی از جمله بهبود تنفس بعد از درمان همزمان بینی، درست نمودن فرم بینی فرد و رسیدن آن به یک فرم استاندارد و مناسب صورت، بیشتر شدن جذابیت لب ها و چشم ها بعد از ایجاد تناسب در بینی، جذابیت و زیبایی ظاهری صورت فرد، بهبود هر چه بهتر در انحراف بینی و مشکلاتی مانند تیغه بینی، اصلاح افتادگی بینی و انحراف بینی است.
اگر عمل جراحی زیبایی بینی با اهداف زیبایی صورت گیرد قطعا مزایای زیبایی و جذابیت آن انگیزه بسیار زیادی برای انجام عمل جراحی بینی می باشد، چنانچه این عمل جراحی با اهدافی مانند پولیپ بینی، انحراف بینی و چنین مشکلاتی انجام شود باز هم بهبود در تنفس و مشکلاتی مانند خروپف، آینه خواب و خوابیدن با دهان باز انگیز بسیار خوبی برای انجام این عمل جراحی می باشد و درمان آن جزو مزایای عمل جراحی بینی استخوانی به حساب می آید.
اقدامات قبل از عمل بینی استخوانی :
قبل از انجام جراحی بینی باید مراقبت هایی را انجم دهید تا از عوارض و خطرات بکاهید. در ادامه با مراقبت های قبل از جراحی بینی استخوانی آشنا می شوید :
- حتما قبل از انجام جراحی بینی در جلسات مشاوره خود با جراح صحبت کنید.
- اگر شما یکی از آن دسته از افراد مبتلا به بیماری خاصی هستید، حتما جراح خود را در جریان بگذارید.
- قبل از انجام جراحی بینی، جراح بینی شما آزمایشاتی را برای ما تجویز می کند، بنابراین باید این کار را انجام دهید و در نهایت نتیجه را در اختیار پزشک خود قرار دهید.
- 2 هفته قبل از جراحی بینی آسپرین و پروفن مصرف نکنید زیرا این کار باعث افزایش خونریزی در روز جراحی می شود.
- 2 هفته قبل از جراحی بینی سیگار کشیدن را متوقف کنید، زیرا اکسیژن رسانی به خون را مختل می کند.
- در روز جراحی باید با معده خالی به کلینیک مراجعه کنید.
- خانم ها نباید در روز جراحی صورت خود را آرایش کنند و آقایان نیز باید ریش و سبیل خود را کوتاه کنند.
- در روز جراحی بینی حتما یک نفر را همراه خود داشته باشید و همچنین نیم ساعت قبل از جراحی باید در کلینیک حضور داشته باشید.
بعد از جراحی بینی استخوانی چه مراقبت هایی باید انجام شود ؟
برای این که نتیجه مناسبی از جراحی بینی بگیرید باید مراقبت های را انجام دهید. در ادامه به مراقبت های بعد از جراحی بینی استخوانی می پردازیم :
- به طور کلی داروهایی که جراح برای کاهش درد و تورم تجویز می کند باید به موقع مصرف شود و علاوه بر آن استفاده از کمپرس یخ بسیار موثر است.
- بعد از عمل بینی حتما مصرف نمک یا ادویه های تند را کاهش دهید زیرا این ماده باعث افزایش تورم بینی شما می شود.
- پس از جراحی، حتما به مدت 10 روز تا 2 هفته استراحت کنید.
- در هنگام خواب حتما به این نکته مهم توجه کنید که بینی به هیچ وجه با بالش تماس نداشته باشد، بهترین حالت خواب بعد از جراحی به پشت یا با قوس باز است.
- هنگام استراحت حتما باید سر خود را بالاتر از بدن قرار دهید و این کار را با کمک دو بالش انجام دهید زیرا باعث بهبود گردش خون و کاهش کبودی و تورم بعد از عمل می شود.
- تا دو هفته پس از عمل بینی از عطسه و دمیدن با دهان باز خودداری کنید، زیرا این کار به پوشش بینی فشار وارد می کند.
- پس از جراحی، غذای جویدنی زیاد نخورید.
- هنگام مسواک زدن حتما از مسواک های نرم استفاده کنید و به لب بالایی خود فشار وارد نکنید.
- تا یک ماه پس از جراحی بینی از عینک زدن خودداری کنید و در صورت داشتن مشکلات بینایی از لنز استفاده کنید.
- تا دو هفته پس از جراحی بینی از مصرف دخانیات، قلیان و نوشیدنی های الکلی خودداری کنید، زیرا روند بهبودی را کند می کنند.
تفاوت بینی های گوشتی و استخوانی
یکی از مهم ترین موضوعاتی که افراد باید درباره آن آگاهی کاملی را داشته باشند تفاوت بینی های گوشتی و یا استخوانی می باشد، تعیین نوع بینی ها نقش بسیار زیادی را در نحوه عمل جراحی بینی دارد، در صورتی که شما جزو آن دسته افراد هستید که خواهان عمل جراحی بینی طبیعی می باشید بهتر است که در ابتدا از نوع بینی خود باخبر شوید.
این که شما چه نوع بینی را دارید به شما کم بسیاری را خواهد کرد تا بدانید دارای چه نوع بینی هستید، اما یکی دیگر از مهم ترین عواملی که تاثیر بسیار زیادی در نتیجه عمل جراحی بینی دارد نوع پوست بینی می باشد.
به طور کلی بینی هایی که پوست آن ها نازک می باشد را بینی های استخوانی و بینی هایی که دارای پوستی ضخیم هستند را بینی های گوشتی می نامند، بینی های از نوع استخوانی دارای غضروف های بسیار محکم تر می باشند که به دلیل نازک بودن پوست کاملا دیده می شود ولی بینی های از نوع گوشتی دارای غضروف های ضعیف تری می باشند.
مشاوره قبل از عمل جراحی بینی :
مشاوره های قبل از عمل جراحی بینی را به شدت به افرادی که قصد انجام عمل جراحی بینی را دارند توصیه می کنیم، قبل از عمل جراحی باید پزشک جراح نسبت به انجام معاینات بالینی اقدام کند، سابقه پزشکی افراد بیمار، جراحی ها و بیماری ها در این بررسی ها نقش بسیار زیادی را می گذارد.
بینی افراد به دلیل ضربه دچار شکستگی و یا انحراف شده باشد پزشک جراحی بینی ممکن است که برای ارزیابی ای قبل از عکس برداری های تشخیصی را برای فرد تجویز کند. ضخامت پوست بینی افراد در تعیین تکنیک مناسب عمل جراحی نقش بسیار زیادی را ایفا می کند، بررسی نوع پوست افراد از جمله مواردی است که در جلسه های مشاوره به آن پرداخته می شود.
به طور کلی نوع پوست فردی که قصد عمل جراحی را دارند نقش بسیار زیادی را در روند عمل جراحی و درمان اسکار های ناشی از این عمل جراحی می باشد، همچنین اگر فرد دچار بیماری های پوستی باشد که روند اسکار را کمی به تاخیر بیندازد بهتر است که فرد برای انجام عمل بینی استخوانی کمی صبر کند.
افراد مناسب عمل بینی استخوانی
یکی از مهم ترین عواملی که موجب می شود تا فرد تصمیم به انجام عمل جراحی کند وجود یک سری از مشکلات می باشد که در ادامه با آن آشنا می شوید :
- شکسته بودن بینی فرد
- ارتفاع بلند تیغه بینی
- عریض بودن تیغه بینی فرد
- ارتفاع بسیار کوتاه در تیغه بینی
- سر بینی افتاده باشد
- نوک بینی های پهن
- سوراخ بینی پهن
- انحراف تیغه های بینی
- مشکلاتی که در عمل جراحی بینی قبلی که نیاز به اصلاح پیدا می کند.
مدت زمان چسب زدن جراحی بینی استخوانی چقدر است ؟
بعد از انجام جراحی بینی توصیه می شود بینی دو تا سه هفته چسب زده شود و برای داشتن نتایج بهتر به چسب زدن بینی تا چند ماه ادامه داده شود. به طور کلی مدت زمان لازم برای استفاده از چسب بینی به نوع پوست بینی بستگی دارد و در هر فردی متفاوت است.
چسب زدن بینی در افرادی که پوست بینی شان ضخیم است در مقایسه با افرادی که پوستشان نازک است کاملا متفاوت است. به عنوان مثال در صورت داشتن پوست نازک چسب باید تا 6 ماه روی بینی زده شود و مشکلی ایجاد نخواهد کرد اما مدت زمان چسب زدن به بینی در افراد با پوست ضخیم باید مدت بیشتری استفاده شود.
عمل انواع بینی استخوانی :
انواع آنها شامل موارد زیر میشوند:
عمل بینی با استخوان پهن
در جراحی بینی با استخوان پهن جراح تلاش میکند تا استخوان وسیع بینی را کاهش دهد. در این صورت علاوهبر برطرف شدن قوز و برآمدگی بینی، پهنای آن از بین میرود. این کار به ایجاد تناسب در تمامی اجزای صورت و ایجاد ظاهری زیبا کمک میکند. جراح با ایجاد برشهایی در یک سوم از استخوان بالایی بینی و فشار دادن دو طرف آن به سمت داخل ظاهر بینی را باریکتر میکند. ۲ روش متداول برای انجام این جراحی روشهای مدیال و جانبی هستند.
عمل بینی استخوانی انحرافی
این جراحی زمانی انجام میشود که بینی علاوهبر ایرادات ظاهری در ساختار استخوان دارای انحراف است. جراح با اصلاح یا برداشتن استخوان و غضروف مرتبط در صورت نیاز بافتهایی را برای بازسازی استخوان انحرافی پیوند میزند. در جراحی بینی استخوانی بهطور دقیق پوست بینی تغییر نمیکند. هرچند با اصلاح استخوان پوست روی آن هم متناسب با تغییر ایجاد شده حالت جدیدی پیدا خواهد کرد.
عمل بینی استخوانی قوزدار
این نوع بینی که در زبان عامیانه به بینی عقابی معروف است بهدلیل وجود قوز و برآمدگی روی پل بینی عمل میشود. جراح با ایجاد برش در زیر پره بینی و کانال هوایی به قوز و استخوانهای عقابی که نیاز به تغییر دارند دسترسی پیدا میکند.
عمل بینی استخوانی افتاده
در اغلب موارد بینی استخوانی دارای نوک تیز و افتاده است. متقاضیان جراحی بینی استخوانی اغلب میخواهند افتادگی نوک بینیشان برطرف شود. جراح با اضافه کردن غضروف که از نواحی دیگر بدن فرد بیمار مانند گوش یا دنده گرفته میشود، افتادگی بینی را برطرف خواهد کرد. در این موارد باید جراح نوک بینی افتاده را در جهت مطلوبی بچرخاند تا نتیجه مورد نظر بهدست آید.
عمل بینی استخوانی با پوست نازک
بینیهای استخوانی اغلب پوست بسیار نازکی دارند. جراحی بینی استخوانی با پوست نازک کمی دشوار است. زیرا این نوع بینی بهدلیل بافت چربی زیرجلدی بسیار کم آستر ضعیفی دارد. درواقع نازکی پوست بینی استخوانی باعث میشود نامنظمیهای استخوان زیرین بهراحتی پوشانده و استتار نشود. بینی استخوانی تمامی جزئیات اسکلت زیرین را به صورت لبههای برجسته یا فرورفته نشان میدهد که این موضوع فرایند جراحی را سختتر خواهد کرد.
ویژگی های بینی استخوانی :
ساختار و شکل بینی را می توان شبیه به یک هرم کوتاه در نظر گرفت. بینی استخوانی بر خلاف بینی گوشتی، دارای پوست نازک تری بوده و در مقایسه با بینی گوشتی، از انعطاف پذیری بیشتری برخوردار است. بنابراین، جراح بینی از قدرت مانور بیشتری برای تغییر شکل بینی برخوردار می باشد و اغلب نتیجه جراحی بر روی بینی های استخوانی، در مقایسه با بینی های گوشتی، بهتر می باشد. یک جراح بینی خوب می تواند مشکلات بینی استخوانی را تمام و کمال رفع کند.
بینی های کج و بینی های عقابی در خانواده بینی های استخوانی گنجانده می شوند. در این حالت، جراح بیشتر پل بینی را مورد تاکید قرار می دهد. نوع پوست و انعطاف پذیری آن نقش مهمی در عمل ایفا می کند. بر حسب نوع بینی، گاهی غضروف به ساختار بینی اضافه می شود و گاهی بخشی از غضروف از ساختار بینی حذف می شود.
کلام آخر
قبل از انجام عمل بینی استخوانی در ونک سعی کنید بهترین کلینیک و بهترین پزشک را انتخاب کنید. از افراد با تجربه کمک بگیرید و با آگاهی دست به انجام جراحی بینی بزنید. مراقبت ها و دستورات پزشک را به خوبی انجام دهید تا نتیجه مناسبی از این روش بگیرید. ممنون از این که تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.