مشکلات ساختاري بيني

مشکلات ساختاري بيني

مشکلات ساختاري بيني .بینی به عنوان یکی از اعضای تاثیرگذار در صورت است و ما (دکتر کمال هادی) معتقدیم بینی در صورت حاکم و رئیس است و علاوه بر زیبایی در تنفس راحت و داشتن خواب راحت فرد نقش مهمی دارد. آناتومی بینی بسیار پیچیده است و در صورت وجود اختلال در ساختار قسمت های داخلی بینی نه تنها تنفس بیمار بلکه زیبایی آن نیز تحت تاثیر قرار می گیرد. ساختار داخلی بینی از بخش های مختلفی تشکیل می شود که در این مقاله این قسمت ها را بررسی می کنیم، نگاهی به تاثیر پذیری زیبایی بینی از آنها و مشکلات حاصل از آنها (مشکلات ساختاري بيني) را بررسی خواهیم نمود.

مشکلات ساختاري بيني

آناتومی بینی

به صورت کلی آناتومی بینی به قسمت های پشت بینی، تیغه وسط بینی و پره های بینی تقسیم می شود. وجود ایراد در هر یک از این قسمت ها باعث بد فرم شدن بینی و نیاز به عمل جراحی دارد. ما (دکتر کمال هادی) پس از معاینه و تشخیص اختلال ساختاری، به کمک رادیولوژی (سی تی اسکن) مشکلات ساختاري بيني را با بیمار در میان گذاشته و بررسی می کنیم. از آنجایی که ما متخصص گوش و حلق و بینی هستیم، به آناتومی بینی تسلط داریم، و بر عکس پزشکان متخصص زیبایی که فقط به زیبایی بینی بعد از عمل جراحی فکر می کنند، نتیجه کار خود را برای داشتن تنفسی خوب در یک بینی زیبا می بینیم. پس از کم شدن ورم چون مشکلات ساختاری بینی بیمار مرتفع شده تنفس بهتری دارد و به دلیل نفس کشیدن راحت با بینی به راحتی می تواند بخوابد و نیاز به نفس کشیدن با دهان ندارد. از این رو رضایتمندی بیمار بعد از عمل جراحی به مراتب بیشتر از زمانی است که بینی فقط زیبا شده است. ما (دکتر کمال هادی) معتقد هستیم؛ بینی زیبا با تنفس راحت و خوب باید نتیجه عمل جراحی زیبائی بینی باشد و در هر شکل تنفس راحت مقدم بر زیبائی صرف است.

مشکلات ساختاری در قسمت پشت بینی

بهتر است ابتدا بدانیم که پشت بینی کدام قسمت از بینی را تشکیل می دهد. به فاصله بین نوک بینی تا فرورفتگی نزدیک پیشانی یا ریشه بینی که در فاصله بین چشمها قرار دارد پشت بینی، یا پل بینی گفته می شود. از مهمترین مشکلات این قسمت وجود قوز در آن است. قوز موجود در قسمت پشت بینی به دلیل رشد بیش از اندازه غضروف و استخوان بینی ایجاد می شود. اما گاهی فرورفتگی نزدیک به پیشانی به قدری زیاد است که این قوز بیشتر از حد به چشم می آید. قوز بینی باعث می شود ارتفاع بینی بیشتر شده و فاصله آن تا صورت بیشتر از حد نرمال باشد. یک قانون در زیبایی وجو دارد که می گوید زیبایی حاصل تناسب بین اعضای صورت می باشد. پزشک زیبائی باید این قانون را نسبت به صورتی که برای آن کار انجام می دهد رعایت نماید و بینی را بیشتر از حد کوتاه نکند. در زمان جراحی قوز بینی ابتدا استخوان و غضروف بینی به میزان لازم برداشته می شود، و چون پهنای بینی از پل یا پشت بینی به طرف صورت پهن تر می شود، به میزانی که از قوز بینی برداشته می شود، دیواره های بینی از هم دورتر خواهند شد، به عبارتی بینی به جا مانده خیلی پهن است و برای اصلاح آن بایستی دیواره های بینی در چند نقطه شکسته شوند و به طرف خط وسط جا به جا شوند و پس از آن راههای عبور هوا در بینی بازسازی شوند، بازسازی مذکور مستلزم زمان، کار، قدری دانش و تعهد است، که متاسفانه بعضی از جراحان زیبائی از انجام آن طفره می روند. انجام نشدن این بازسازی بیشترین علت مراجعه بیماران برای ترمیم است.

مشکلات ساختاری در قسمت پشت بینی

مشکلات ساختاری در تیغه میانی بینی (سپتوم)

تیغه میانی بینی که در زبان لاتین به آن سپتوم گفته می شود از ستون بین سوراخ های بینی موسوم به کولوملا شروع و به ارتفاع بلندی بینی تا گلوبینی که نازوفارنکس گفته می شود ادامه دارد و بینی را به دو پاساژ هوایی (تونل) که در کنار همدیگر قرار دارند و با تیغه بینی از هم جدا هستند، قسمت می کند. در روی دیواره بینی ساختمانهای استخوانی وجود دارند که به شاخک(توربینیت) موسوم هستند. شاخک ها که در هر طرف بینی سه عدد هستند توسط مخاطی اسفنجی با قابلیت انبساط زیاد پوشیده شده اند و فاصله اندکی از تیغه میانی بینی دارند. کاری که بینی (توسط مخاط پوشاننده شاخک ها) انجام می دهد عبارت است به دام انداختن ذرات معلق در هوای تنفسی به وسیله موهای ناحیه مدخل بینی و تاژک های پوشاننده مخاط بینی، همچنین گرم و مرطوب کردن هوای استنشاقی، دو مورد اخیر به وسیله مخاط اسفنجی پرخون انجام می شود. با توجه به اینکه در هر شرایطی در دوران رشد فرد نیاز او به هوای تهویه شده گرم و مرطوب وجود دارد اگر کجی در تیغه میانی موجود باشد که به اصطلاح آن را انحراف بینی می نامند ، برای رفع نیاز بدن به هوای گرم و مرطوب شاخک های بینی فاصله خود را با تیغه وسط بینی(سپتوم) حفظ می کنند که نهایتا منجر به بزرگی شاخک در یک سمت و کوچک شدن آن در سمت مقابل می شود. بطوریکه در موارد شدید یک طرف بینی کاملا مسدود میشود و تنفس تنها از یک سمت ممکن است.

برای اصلاح انحراف بینی عمل جراحی سپتوپلاستی( اصلاح و تغییر شکل سپتوم) باید انجام شود و در پاره ای از موارد کافی نیست و جهت برقراری کارکرد درست بینی و موفق بودن جراحی باید اقداماتی مانند کوچک کردن، کوتر کردن یا حذف شاخک (توربینکتومی پارسیل یا توتال)روی شاخک های بینی انجام شود.یکی از عوارض نادر سپتوپلاستی سوراخ شدگی (پرفوراسیون سپتوم) است که جراحی ترمیم آن کاری بس دشوار است.

مشکلات ساختاری پره های بینی

پره های بینی ساختاری غضروفی دارد و در یک سوم یا نصف خارجی آن، آنجا که در ابتدای خط خنده به صورت می چسبد حاوی غضروف نیست و از اندکی چربی و پوست تشکیل شده است. قوام غضروف و شکل طاقی آن موجب باز ماندن سوراخ بینی(نوستریل) می شود و در هنگام دم حرکتی به سمت بیرون داشته و بازشدگی بیشتر آن عبور مقادیر بیشتر هوا را ممکن می سازد. در ورزشکاران مورد توجه است. گاهی به صورت مادرزادی و بعضا در نتیجه جراحی زیبائی ناموفق، قوام غضروف مذکور به قدری کم است که در هنگام دم سریع پره بینی به کولوملا می چسبد و نیاز به اصلاح و تقویت غضروف محرز می شود.

مشکلات ساختاری سوراخ های بینی

سپتوم یا تیغه میانی بینی در قسمت قدامی، در بالای لب برای تشکیل کولوملا به کمک قسمت داخلی غضروف پره بینی روی استخوان نازکی از استخوان فک بالا موسوم به انتریور نازال اسپاین قرار میگیرد. در رفتگی این قسمت سپتوم علاوه بر تشدید انحراف بینی، شکل سوراخ های بینی را به هم می ِریزد. اصلاح این قسمت یکی از کارهای مشکل و پیچیدهَ عمل جراحی زیبایی بینی است، کوتاهی کولوملا ناشی از جراحی نادر است.

مشکلات ساختاری سوراخ های بینی

مشکلات ساختاری دیواره جانبی بینی

در هنگام دم دیواره جانبی بینی اندکی بالاتر از غضروف پره بینی که بازشدگی پیدا می کرد، غضروف دیواره طرفی بینی به طرف داخل کشیده می شود. و درست در مخاط پوشاننده سطح داخلی غضروف دیواره طرفی بینی در محل اتصال تیغه میانی بینی حس تنفس ّقرار دارد. یکی از مشکلاتی که تنفس بیمار را مختل می سازد تنگی در محل اتصال دیواره طرفی بینی به تیغه میانی بینی(سپتوم) است. که به تنگ بودن دریچه بینی موسوم است. این تنگی ها ممکن است مادرزادی بوده و با در اثر عمل جراحی ناموفق بینی اتفاق افتاده باشد. از علایم تنگی دریچه می توان به احساس تنگی راه هوائی یا ناکافی بودن هوای دمی اشاره کرد. این جراحی بینی یکی از انواع جراحی های حساس بینی است که نیاز به پیوند پوست و غضروف دارد. این غضروف باید برای تقویت غضروف دیواره جانبی در محلی است که به سپتوم متصل می شود و سپس با یک پیوند پوست پوشانده می شود. معمول است که پوست و غضروف مورد نیاز از گوش بیمار برداشت شود.  اگر تنگی ناشی از جراحی باشد و غضروف مذکور شل یا ضعیف شده باشد، بیمار با کشیدن دیواره بینی به سمت بیرون احساس تنفس راحت خواهد داشت.

مشکلات ساختاری شاخک های بینی

ذکر اختلال ساختاری شاخک های بینی ناشی از انحراف بینی گذشت. مشکلات توربینیت ها گاهی ناشی از بیماری های دیگر است و ممکن است با بزرگی یا پولیپوئید شدن انها خود را نشان می دهد. گاهی شاخک میانی حاوی هوا می شود(کونکا بولوزا). یا دچار چسبندگی به تیغه میانی بینی می شوند،هر کدام از این مشکلات ساختاري بيني اقدام جراحی خاصی را می طلبد.

مشکلات ساختاری شاخک های بینی

ایجاد تناسب در بینی

شاید نکته ای که همه بیماران آن را قبل از انجام عمل جراحی بینی فراموش می کند ایجاد تناسب در بینی است. ساختار بینی به شکلی است که شاید یک بینی بسیار بزرگ در صورت یک فرد اصلا زشت نباشد و یک بینی کوچک و قلمی در صورت فرد دیگر کاملا نازیبا به نظر برسد. پس تناسب را می توان کلید گم شده زیبایی دانست. ما(دکتر کمال هادی) قبل از اینکه به فکر این باشیم که شما بینی زیبایی داشته باشید سعی می نمائیم شما تنفسی راحت و صورت زیبا و جذابی داشته باشید.

امتیاز دهید
نوشتهٔ پیشین
وضعیت بینی در روزهای بعد از عمل و مراقبت از آن
نوشتهٔ بعدی
اعمال جراحی الکتیو و ( COVID-19 Infectionبیماری کووید۱۹)

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
دریافت مشاوره (کلیک کنید)